• Dany007
    Értem értem, de mindig az adott kérdéstől függ, hogy milyen szempont alapján választják ki a megkérdezetteket. De ennél a kérdésnél az sem mind1, hogy mondjuk mit dolgozik az illető, vagy melyik társadalmi rétegben foglal helyet.
    Ezt úgy értem, hogy ha az apuka mondjuk 35-40közötti, és egész életében betonozott és lövése sincs a gépekhez, akkor ő v.színű nem is játszik. De lehet egy marketing igazgató vagy akárki más, aki viszont így kapcsolódik ki.

@lokko: pontossan erről beszélek :) Ha véletlenszerűen veszem ki a golyókat, akkor az is lehet véletlen, ha mondjuk az első 100 golyóból 75 piros és 25 fehér. Tudom, h nem túl v.színű, de lehetséges. És akkor szépen elkönyvelik, hogy a vödörben 75% piros golyó van és csak 25% fehér!
    Amúgy a cikkben feltett kérdés kicsit összetetteb. Itt csak 2 tényező befolyásolja az eredményt. A színek.
    De az, hogy az idősebb ( 30+ ) korosztályból hányan ülnek le jáccani a gép elég sz.tem sokkal több szemponttól függ.
    Ez ugye függhet (nem feltétlen) a végzettségtől, a munkahelytől, életkörülményektől, családi helyzet, meg még egy csomó minden van ami befolyásolhatja ezt. És nem hinném, hogy az a 2000 megkérdezettet ilyen sok szempont alapján választották volna ki.
    " persze betartva az ország demográfiai jellemzőinek megfelelő mintacsoport összeállítását) "
    Pont ezt mondom én is. Annyiféle réteg van akik különböznek, hogy nem lehet ezt ilyen egyszerűen felmérni. Nem tudnak annyifél embert, összegyűjteni, hogy minden rétegnek meglegyen a maga szerepe része a végösszegben!
    Csak egy hülye példa, akik mondjuk 35-40évesek, asztalosként dolgoznak, több mint valószínű, hogy alig-alig játszik közülök pár ember. Mivel, asztalos szakmunkásban nem tanítják az informatikát, amikor ők tanultak még nem is nagyon volt ez elterjedve. A munkahelyen se használlják. Ennek a rétegnek nemsok esélye volt megismerkedni a sz.géppel eleve, maximum hobby szinten vett magának egyet, mert az olyan elterjedt manapság és játszik is rajta...esetleg.
    De mondjuk a 35-40 közötti rendszergazdákat, vagy hasonló réteget veszünk, akkor nekik eleve a gép az érdeklődési körük. Régóta foglalkoznak vele, stb stb tehát nagyobb a v.színüsége, hogy ebből a régetből többen gémelnek.
    Tudom hogy hülye példa, de talán a lényeg érthető! :)