• Epikurosz
    Azért az megfontolandó, hogy a mozik addig működtek jól, amíg ott az emberek tátott szájjal nézték a filmeket, és sírtak, örültek stb.

Amikor a mozikba is betették a lábukat a barbárok, és elkezdtek ott fingani, böfögni, enni, akkor vége lett a mesének, és bejött a videjó korszaka. Ez tartott durván 20 évet. Most jutottunk el az internet korszakába, és mivel ide is betüremkedett a maffia, a piszok, így vagy megszűnik, vagy átalakul.
    ----
    U.i.
    Utoljára 1990-ben voltam moziban, úgy igazából (mert a multiplexeket nem számítom ide, sem a Művész mozit).

A Blaha és a Dohány u. sarkán található műintézmény volt az (nem az, ahol most mutatis mutandis imaház van). Talán Bástya, vagy Horizont, nemtom, öregszem.
    Mellettem ült egy ipse, facér, mint én, és a hátunk mögött egy srác a barinőjével.
    Azok ott egyebet sem csáltak csak susogtak, pusmogtak, zörgették a cukroszacskót stb. A mellettem ülő vigéc rájuk szólt, mire kis morgolódás után ők lecsendesedtek, már semmi zaj nem volt, gondolom ha a csaj a barátja vesszejét markolászta, azt is csendben csinálta. Ennek ellenére a mellettem ülő legénynek már teljesen el volt rontva az estéje, és most már ő fészkelődött, mozgott, tette-vette magát a székben végig. amitől féltem bekövetkezett, az előadás végén a kakasok egymásnak estek, volt ott minden: öklözés, gyomrozás, köpködés, még egy spré is előkerült. Kés szerencsére nem. Hja, a régi szép idők.

Na, így áldozott le a mozik napja és múlt el egy romantikusnak indult, jobb sorsra érdemes világ dicsősége.