wednes#52
Azt szeretem mikor ilyen esetekbe megindul, hogy ez kinek a felelőssége. Lehet itt ujjal mutogatni sok mindenre, lehetnek tényeg közvetett tényezők, amik ehhez a tragédiához vezettek. De szeritem egy dolgot ne feledjünk el. Ezen a bolygón 6 milliárd ember él. Ez a 6 milliárd ember egyetlen nap alatt annyi mindenre gondolhat, annyi mindent csinálhat, hogy azt 500 év alatt se tudná egy számítógép feldolgozni. Én meg abba nem hiszek, hogy régen ilyen nem volt. Ezt ne keverjük azzal össze, hogy nem ilyen formába volt meg. Mindig is történtek tragédiák és történnek is. És hiába annyira éhes erre a média, ha a a világba történt ilyen esetek ha 2-3%-át tudják közölni az emberekkel. Egyszerűen a nagytöbbségről fogalmunk sincs. Régen is így volt! Csak régen még a 2-3%-ról se volt az embereknek tudomásuk.
Sokan vagyunk és sokféle képpen cselekszünk. Nem lehet ezt teljesen kivédeni. Lehet egyéni eredményeket elérni, de tökéletes világ úgyse lesz. Erre példa ez az eset, ami azért sokkoló mert Finnországba történt, ahol tényeg nem jellemző az erőszak. De abba az országba is él 5 millió ember. Az rengeteg! Rengeteg ember!