• tomcs
    elneztem a honlapra de sajnos nemetul nem tudok, igy nem igazan ertem hogy mi van ott leirva, de pl forraskod ugy latom nincs, ez egy kriptografiai jellegu cuccnal szerintem eleg nagy baj.

egyebkent az algoritmus titkossagara nagyon nem lehet epitkezni, barmennyire is nehez egy program visszafejtese, sokkal kisebb bonyolultsagu feladat mint egy rendes matematikai titkositas torese.

egyebkent itt a cikkben csak egy koncepcio van leirva, ez a hagyomanyosnal kb annyi hogy beirsz egy jelszot, es ha jo megkapod a hozzaferest. ezt meg lehet ugy is valositani hogy vmi tisztesseges algoritmussal kodolva is van az adat, de ugy is hogy egyszeru osszehasonlitas utan megtagadja a kodolatlan adat megmutatasat, szoval pusztan ennyibol nem lehet eldonteni hogy biztonsagos-e. alapjaban veve annyirol van szo, hogy van egy titkos informacionk (a kod), azt egy adattal (a kerdes) kodoljuk es azt kuldjuk vissza, az egesz igy nagyjabol annyit csinal mint egy parameterezheto password hash nemi csilivili vizualizacioval. szoval lehet jol megcsinalva es lehet szarul is, bar meg kell hagyni, az az erzesem hogy a csilivilin van a hangsuly, ezert ezt a megvalositast inkabb nem hasznalnam..