• bvalek2
    Aki istent próbálja leírni, viselkedését magyarázni, stb, az éppen az Isteni mivoltát cáfolja.

Mi az hogy Isten? A goauldok istenek? Istenképből sokféle van, egyeseknek Jacko az isten. :)

A lenti hozzászólásaimban megcéloztam egyfajta istenfelfogást, amivel nem értek egyet, és megpróbáltam megindokolni, hogy miért. Nem minden kultúrában felfoghatatlanul mindehatóak az istenek. A lényeg az, hogy egy mindenek fölött álló, mindent irányító, mindent okozó Isten léte nagyon könnyen cáfolható. Ez az önmagát teremtő Bráhmától kezdve a rabbinizmus fellegek feletti semmivel sem törődő szakállas istenéig mindre igaz.

Ez azonban nem zárja ki, hogy létezhetnek az emberi lehetőségeket messze meghaladó képességekkel rendelkező lények. Van olyan elmélet, amely szerint az emberiséget genetikai módosításokkal hozta létre egy földönkívüli faj, és a vallásos érzület genetikailag belénk van kódolva, hogy ösztönösen halgassunk a gazdáinkra (mint a Domíniumban az alávetett fajok az Alapítókra).

Nem biztos hogy a látható Univerzumból áll csak a létező valóság. Lehet hogy feljett technológiájú, más Univerzumból származó lény(ek) okozták az ősrobbanást, és talán megfigyelésekkel igazolni is lehetne a világegyetem mesterséges eredetét.

Vannak kvantumtérelméletek, amikben törvény az információ megmaradása, ez azt jelenti, hogy a tudatunk által képviselt információ sem veszhet el, ez tudományos elmélet a lélek létezésére. Túlvilág, menyország, pokol, stb. ha tényleg léteznek, akkor nem csak meghalással lehet eljutni oda, hanem technológiával is.

Ezek tudományosan kezelhető, igazolható, vagy megcáfolható állítások. Isten léte immár nem hit kérdése.

Ha a személyes véleményem érdekel, gondolkodó kereszténynek tartom magam. Elfogadom amit Jézus tanít, attól függetlenül, hogy jár-e érte menyország vagy sem. Mondom, akit a pokollal kell riogatni hogy jól viselkedjen, az nem ember hanem állat. Jézus eredetét, egy vagy több teremtő létét tudományos problémának látom. Ettől függetlenül Dicsértessék a Jézus Krisztussal köszönök a templomban. Ezt akkor is megérdemli, ha "csak" egy ember lett volna.