Na meg szerintem, ha a kis "téglatest" kompaktokban lenne olyan okosság, hogy a kicsi (de jó minőségű = zeiss) objektív után rakni egy szóró lencsét, ami nem ugy piciny területre, hanem nagy területre oszlatná szét a fényt, akkor nagy szenzort is bele lehetne rakni. Viszont a gond az, hogy így a pici objektívbe kicsi fény jut, és az nagy alapterületre vetítve megint csak gyenge eredmény. Én a legjobban örülnék, ha csinálnának egy EOS "300D ff" gépet, ami ugyanaz mint a 300D-m, 6 mpixeles lenne csak épp fullframe-es, és a 3. generációs canon CMOS szenzor lenne benne, mint a 40D-ben. Kurva nagy lenne a keletje, 100%, mert aki nem ért a fotózáshoz, a néz 50%-a, viszont ők úgyis kompaktot vesznek. Aki viszont ért a fotózáshoz (DSLR vevők), mindenki venné mint a cukrot, mert viszonylag ocsó lenne a váz, és hihetetlen jó zajszintje lenne...
Szerintem ezen kellene a canon-nak elgondolkodni, miután kiad egy 10 mpixeles 40D-t, amin ugyanakkora területű lapka van, mint az enyémen. (300d) és zajilag háát nem is tudom... (Viszont a 400d-nél sokkal jobb a 300d zaja)