A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
korbin555 #94338 Az eddigi karrierekben amúgy is vélek tendenciákat felfedezni.Rengeteg gólt rúgok az első 15 percben,de hajlamos vagyok az utolsó percekben beszedni egyet.Szerencsére általában arra már meg van nyerve a meccs.Szintén nagyon sok gólt szerzek szögletből (mindenféle taktikai variálás nélkül),de a bekapott gólok meglepően nagy része is szöglet.Bár az idei év kivétel volt ebből a szempontból.Ebben a szezonban a 107 bajnoki gólomból 31 szögletből született,és csak kettőt kaptam.Itt nem is a mennyiség,hanem az arányok figyelemreméltóak.Gyakorlatilag minden 3,5 gól szögletből született.Különben ennek a 31 szöglet gólnak talán ha a fele fejesgól.A többit egy-két méterről piszkálja be valaki.Egyébként a BL-ben is az enyém volt a legtöbb szöglet gól(7), holtversenyben az MU-val,pedig én már a negyeddöntőben kiestem,tehát ez tíz meccsen jött össze.
Amit viszont sajnálok,hogy nincs külön statisztika az öngólokra.Mert ott hajmeresztő adatokat lehetne találni.Játszottam olyan meccset(4-2),hogy a hat gólból négy öngól volt.Egy négy,öt gólos meccsen alig fordul elő,hogy ne legyen benne öngól.Idén négyszer játszottam a Pápával(2 NB1-2 MK),ezeken 17 gólt kaptak,de ebből ötöt ők rúgtak a saját kapujukba.Mi sem vagyunk immúnisak az öngólok ellen,de mivel eleve alig kapunk gólt,ez nem sokat számít.
Az NB1 statisztikáit átnézve is találtam néhány érdekességet.Az átlagos osztályzatok alapján az első hét helyen az én játékosaim vannak.De a legtöbb szerelést bemutató védőm csak a 45.helyen van.A cselezők között a húszban sincs senki,a legpontosabban passzoló emberem a 7.Ő pedig ki más lenne,mint a kapusom.A liga assziszt királya az enyém 26 gólpasszal,de a pontos passzok listáján csak a 78.helyen áll.Az is kiderült, hogy a gólkirályom(25 gól)pocsék a helyzetek kihasznásása terén,az 50.helyen bámészkodik.Természetesen tudom,hogy a taktika mennyire befolyásolja a statisztikát. A gyors tempó,a direkt passz,és az állandó támadó felfogás miatt nem fogok tudni elérni jobb mezőnystatisztikát.De mivel nem a statisztika nyeri a meccseket,ezt vidáman feláldoztam a rengeteg gól miatt.Ha labdatartó,rövid passzos,óvatosabb taktikát választottam volna,akkor minden kategóriában az én embereim lennének elöl,de ez nem az én filozófiám.Nekem megfelel az,hogy meccsenkét 25-30-szor rúgunk kapura,aztán próbálja megúszni az ellenfél,ha tudja.Az NB1-ben nem ritka,hogy 40 feletti lövésünk van.Nem sok védelem van,amelyik ezt kibírja.Azért mindig akad egy-két meccs,amikor semmi nem jön össze,ezért nem sikerült tíz év alatt sem a hibátlan bajnokság.Három éve nem kaptunk ki itthon,de egy-két döntetlen mindig becsúszik.Ezzel a Haladás karrierrel elégedett vagyok.Itthon uralkodunk,és Európában is bárkit,bárhol képesek vagyunk legyőzni.De nem vagyunk verhetetlenek,és a 10.szezonom volt az első,ahol maradt bennem hiányérzet.Erősebb a csapatom,mint az MU,mégis kivertek bennünket. De jól van ez így,mert ha minden meccset megnyernék,akkor nem lenne értelme tovább játszanom.Most kicsit pihenek,aztán folytatom tovább.Még öt évet lehúzok itt,aztán majd meglátom,hogyan,merre tovább.