A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Sziasztok, sikerült felkelnem :DD
Tegnap végigcsináltam a szezont plussz még a felkészüést is az új idényre, gyakorlatilag reggelre végeztem :)
Hát ott tartottunk, hogy a téli felkészülés után jön az Arsenal a legjobb 16 között a bl-ben. Ők voltak a mumusaim eddig, 4 meccsen 2 döntetlent és 2 vereséget értünk el ellenük.
Az első meccsen itthon a szokásos taktikámat alkalmaztam, ami a 4-1-2-1-2, illetve néha a dmc-t is feltolom mc-be. Az utasítások támadóak voltak, gondoltam nekikmegyünk :D A nagy akarásnak majdnem nyögés lett a vége, az első 20 percben majdnem kaptunk 3-at, végül "csak" 2 lett belőle. Hát itt vettem visszább mindent. Az Arsenal nem akart nagyon támadni, mi meg próbálkozgattunk. A 30 percben már 1-2 volt az állás, a 2. félidő elejére pedig kiegyenlítettünk. Utána megint jött az Arsenal, úgyhogy még visszább vettem és próbáltam kontrázni, de már egyik csapat sem volt eredményes.
Jött a visszavágó, amire új taktikával álltam fel. Mivel az előző támadó dolog nem jött össze, ezért most visszafogtam a csapatot és bízva a gyors csatárokban meg a távoli lövőkben, kontrára álltunk be :)
Az eredménye meg is lett, bár megmondom őszintén, ennyit még életemben nem izgultam meccsen. Nagyon a kapunk elé szegezett minket az Arsenal és a 14. percben egy nagy Fabregas bomba be is akadt. Erre válaszolt még a félidő vége előtt az amc, egy nagyszerű kontrához ő zárkózott fel és a végén egy beadást bepaskolt a kapuba. Sajnos Walcott gyorsan válaszolt, elég vicces volt mondjuk, ahogy lefordult a védőmről, de nem baj, mert az Pierre pár perccel később lekopizta az előző akciót, 2-2. És a végére jött a csattanó, az Arsenal nyomott, mint a fene, mi meg kontráztunk egyetlen egyet, ami be is akadt a 88. percben. A csatárom lőtte ki a felső sarkot 20-22 méterről.
Aki még említést érdemel, az a kapusom, nagyon jól védett, ha ő nincs, akkor kikapunk, ez nem vitás. :) Persze számítottam rá, iszonyat jól védett eddig is.
A többi meccsről nem fogok ilyen részletesen írni, de ez nagy dolog volt, mert az Arsenalt eddig nem tudtuk legyőzni :)
Jöhetett a Tottenham, akik azutóbbi 4-5 évben a legjobb 5-6 csapat között voltak végig Angliában.
Első meccsen bátorra vettem a figurát, gondoltam ők nem olyan jók, mint az Arsenal volt, de tévedtem, majdnem el is ment a meccs 2-0-ra, de a végén beakasztot egy szabadrúgást a szélsővédőm, így idegenben kikaptunk 2-1-re.
Gondoltam a recept adott, ha előző meccsen sikerült, akkor talán most is. Tehát beálltam megint kontrára. :) A Tottenham szerencsére közel sem nyomott annyira, mint az Arsenal tette, így nem volt akkora nyomás alatt a csapat. Igazából nem voltak túl veszélyesek, mert annyiból állt a játékuk, hogy amint lehetett, lőttek.
Egy kontra meghozta a győzelmünket, a 69. percben ki más lett volna eredményes, mint Pierre :) Ezután támadtak agresszívabban, de nem tudták feltörni a védelmemet.
Azt el kell még mondanom, hogy nem igazán tetszik ez a taktika, mert így mindig az ellenfél van fölényben, de eddig bevált.
A Barca ellen viszont ezt nem vállaltam be, mert nagy lövői vannak, féltem is tőlük. Be is bizonyosodtak a félelmeim, ugyanis Inieste kétszer is betalált kb 30-ról :( De mi sem tétlenkedtünk, a támadó taktikának köszönhetően 3-at rámoltunk a Barcának itthon! Hozzá tartozik, hogy 2-2nél visszaálltam kontrára, hogy lehetőleg inkább őrizzük meg az eredményt, erre a 91. percben jött az AMC-m :DD Ő most nem Pierre volt, hanem a helyére időközben becserélt Farkas.
A következő meccsen a recept adott volt, ha eddig sikeresen működött, akkor gondoltam most is beállok kontrázni, de nem vettem vissza anyira a csapatot, szerettem volna felülkerekedni a Barcán. Ami egyébként reális célnak is tűnt, mert az első meccsen igazából nem sokat muttak, persze a két távoli bombán kívül.
Szóval a visszavágó érdekesen kezdődött, mert az elején vezetést szereztünk, utána viszont a Barcelona egyenlített még a félidő vége előtt. Maradtam a kontráknál, de már egyik csapat sem volt eredményes, így én mehettem a döntőbe :)
Ellenfelem a tavalyi győztes Palermo lesz, legalábbis azt hittem, de a Milán elverte őket, így végül velük kellett megmérkőznöm.
Gondolom mondanom sem kell, hogy kontrára játszottam, de úgy tűnt, hogy ezt elkúrtam és elúszik a hajó. A Milán sem volt túl veszélyes, de egy távoli szabadből és egy ugyancsak 16-oson kívüli lövésből is gólt tudtak szerezni, amire én csak egy szögletből elért fejesgóllal tudtam válaszolni az első félidőben.
Nem mertem nagyon kinyílni rögtön, ugyanis a Milánnak van egy hipergyors csatára, féltem, hogy ez megbusszúlná magát. De mivel nem tudtunk eredményesek lenni, így a 70. perctől átálltunk támadófocira és rohamoztunk is rendesen. A játékosok jó kondiban voltak, az előző meccseken pihentettem a legtöbb kezdőt, de a 75. percre végül többen elfáradtak kicsit (persze nem vészesen), ezért jött három csere, köztünk az a Martin Allen, aki 9. éve van nálunk, és Stuart Flynn-nel ők ketten azok, akik még soha nem nyafogtak, hogy el akarnak menni. A cserék után a 80. perctől totális támadófocira álltam át, a 86. percben pedig Allen be is köszönt :) Így végülis döntetlennel ért véget a rendes játékidő. Gondolkoztam, hogy visszaálljak, vagy mi legyen ,de végül arra jutottam, hogy a csatáraim frissebbek, mint az ellenfél védői, úgyhogy maradtam támadó taktikán, persze azért vmennyire visszavettem. Ez gyorsan meg is hozta az eredményét, a 92. percben megint Allen villant, és ezzel beállította a 3-2-es végeredményt :DDD Hát ez is megvan, újra :)
Összességében nagyon elégedett vagyok, ebben a szezonban mindent megnyertünk, amit csak lehetett, bár a bajnoksában becsúszott két döntetlen is sajnos. Ami még egy kicsit bánt, az az, hogy játékban nem tudunk még mindig felülkerekedni a nagyokon, csak ilyen védekezős, kontrázós taktikával műdkönek a dolgok. Az előző 2 évben próbáltam támadni, de csak a 16ig jutottunk így.
Remélem, hogy ezen majd tudok változtatni :)
Sorry, hogy kicsit hosszú lett, de most legalább kiadtam magamból :D
Igazából nem tudom, hogy mennyit fogok még ezzel a mentéssel játszani, a nemzetközi meccseket kivéve minden unalmas, sajnos :(
Ha kértek bárkiről képet, csak szóljatok :)