A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Matthew Prosac
    S.E. Ibiza-Eivissa 2009-2010 Season Review

Az előző évben a siker kapujában elbuktunk, de lehetőségeinket tekintve ez volt a papírforma. Miután Claude Reiter-ért £500,000-ot kaptunk a Birminghamtől, Naby Twimumu (ST) a Rayo Vallecano (fee £100,000), René Peters (AMC) a Castellón csapatához (fee £300.000) távozott.A vezetőség £250,000-ot bocsájtott rendelkezésemre, pótolva a távozókat, erősítve a keretet, hogy legyen esélyünk megvédeni a bajnoki címünket a harmadosztályban.
    Elsők között érkezett Reiter pótlására a középső védő poszta az Ontinyent csapatának erőssége, Alberto Saavedra:

Jobbszélre ingyen érkezett Daniel Rijaard, a középpályára pedig £55,000-ért a Sabadell csapatától Juvenal:

A szezont nem kezdtük olyan magabiztosan, mint egy évvel ezelőtt, de összeségében nem panaszkodhattunk. A támadójátékunk vérszegénynek tetszett, a védekezünk azonban magabiztosnak, ebben a periódusban 4 öngóllal is segítettek minket az ellenfelek, mi pedig minimális különbséggel hoztuk meccseinket, ha hoztuk.

Ezt követően a támadójáték még erőtlenebb lett, annak ellenére hogy Di Gregorio, Javi Moreno és Aurélien Joachim személyében jó képességű támadóink voltak. Zsinórban lejátszott három 1-0-s győzelmünket két 0-0-s döntetlen követte, a képlet tehát nem változott: erős védelem, gyenge csatársor. A nehéz sorsolásunk ellenére azonban tartottuk a lépést a többi csapattal.

A januári átigazolási időszakban mindenképp csatár után kellett néznem. A negyedosztályú Reus csapatától megvettem Samuel Eto'o öccsét, David Eto'o-t (ST, £50.000), Javi Moreno-t (ST) eladtam a Hospitalet csapatának (£100.000), Thomas Gruszcynski-t (ST) pedig felhoztam a B'-csapatból. Utóbbi játékos már az előző szezonban is keretünkhöz tartozott, de nem győzött meg teljesítményével, ínséges időkben viszont kénytelen voltam még egy lehetőséget adni neki.
    Eto'o második mérkőzésén, a San Andreu ellen elvesztett 2-3 alkalmával lőtte első gólját, majd a Levante B' elleni 2-0-ás siker mindkét gólját ő lőtte. Két mérkőzéssel ezután az Ejea elleni 4-1-es sikerből 2 góllal vette ki részét, így joggal reméltem, hogy problémáink elöl megoldódtak. Közben Di Gregorio fellángolási is bizakodásra adtak okot, többek közt a Baleár-szigetek elleni 20 percen belül elért mesterhármasa ment élményszámba.
    A véghajrára érkezve a sorsolásunk nagyon kedvező volt, a bajnoki cím viszont elúszni látszott, nem első sorban az 5 pont különbség miatt, inkább a Badalona meggyőző formája okán. A Gramenet ráadásul a nyakunkon lihegett, és még volt egy mérkőzésünk velük - idegenben.

Jól hajráztunk, a Badalona pedig többször is botlott, két fordulóval a vége előtt már listavezetők voltunk. Végül a Gavá csapatát 3-1-re idegenben, a Lleida csapatát 4-0-ra, otthon vertük. Megvédtük bajnoki címünket, de a szurkolókat és játékosokat ismét csak nyugalomra intettem: az osztályozó idén is meghiúsíthatja álmainkat.