A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• dgabor82
    Sziasztok!

Hosszas szünet után újra indítottam egy játékot, Angliában az Everton gárdájával kezdtem el felépíteni egy új, remélhetőleg dicsőséges dinasztiát.
    Mindenképpen a Premier League-ben akartam kezdeni, de semmiképpen sem valamelyik Top4-es csapattal. Azért az Evertont választottam, mert tetszik a stratégiájuk, és az, hogy évről-évre meg tudják szorongatni a nagyokat kb. tizedannyi pénzből gazdálkodva is.
    A játékoskeret abszolút alkalmas egy első 6-7. helyezés elérésére, ezért nem is eszközöltem benne nagy változásokat. Nem is terveztem sok igazolást, de lehetőségem sem lett volna rá, mivel a vezetőség összesen 1,2 millió fontot biztosított erre a célra.
    Ennek megfelelően egyedül Milan Jovanovic érkezett a Standard Liege-től. Rá elsősorban balszélsőként számítok, de szükség esetén csatárként is be fogom majd vetni.
    Távozó csak Nash és Jutkiewicz volt, őket kölcsönbe adtam.
    A szakmai stábot átalakítottam, pár felesleges, gyenge értékekkel bíró edzőt kirúgtam, helyükre jobbakat igazoltam.
    A játékoskeret áttekintésekor szomorú helyzet állt elő, mert az elvileg kezdőcsapatba szánt játékosok közül Hibbert, Jagielka, Cahill és Saha is sérült volt.
    Ezért a saját utánpótláshoz nyúltam, ahol rengeteg fiatal és tehetséges játékos van:
    - John Ruddy - KAP
    - Dan Gosling - VJ, VKP
    - Jack Rodwell - VK, VKP
    - Seamus Coleman - VJ
    - John Paul Kissock - TKP
    - James vaughan - CS
    - Jose Baxter - CS

A célom ezt a gárdát egyben tartani, a fiatal tehetségeknek minél több lehetőséget biztosítani, és gazdaságilag egy kicsit megerősödni, hogy a következő szezonra elegendő forrás álljon majd rendelkezésre nagyobb nevek leigazolására.
    Gazdaságilag nem állok valami stabilan, mivel tetemes, 50 milliósadósságom van, és szinte az összes, szezon végén lejáró szerződésű játékosommal hosszabbítottam.
    Fellendülést a sikeres UEFA-kupa szerepléstől és a vele párhuzamosan befolyó szponzori pénzekből és egyéb jogdíjakból remélek.
    A vezetőségnek a nemzetközi kupaszereplés kiharcolását ígértem be, mivel a BL-szereplést érő helyezésért is csak 200ezerrel kaptam volna többet. Titkon egyébként a BL-selejtező elérése a célom...
    A felkészülési időszakban a csapattal a 4-4-2-es felállást gyakoroltattam be, a tervezett kezdőcsapatom ez lenne:
    Howard - Hibbert, Yobo, Lescott, Baines - P. Neville - Cahill, Arteta, Osman - Yakubu, Saha
    Taktikámban kiemelt szerepet kap a feltolt védelem és a kemény szerelés, illetve egész pályás letámadás.
    Az edzőmeccseken jól is szerepeltünk:
    Everton-Cardiff
    Plymouth-Everton
    Preston-Everton

Aztán jöttek a tétmeccsek.
    Már a sorsolás megtekintésekor örömmel nyugtáztam, hogy a bajnokság kezdetekor viszonylag könnyebben verhető csapatokat kaptam, és a favoritokkal majd csak a vége felé kerülök szembe. Így legalább jobban összeérik a csapat, és nem mellékesen a húzóemberek is felépülnek a sérülésükből.
    Az eddigi eredmények:
    Premier League:
    1.) Sunderland-Everton 0-1
    Gól: Arteta '63
    2.) Stoke-Everton 0-1
    Gól: Yakubu '45+3
    3.) Everton-Newcastle 2-0
    Gól: Yakubu '5 Lescott '16
    4.) Everton-Middlesbrough 1-0
    Gól: Osman '44
    5.) Balckburn-Everton 1-3
    Gól: Tugay '10 ; Yakubu '49 '59 Saha '88
    6.) Everton-Tottenham 2-1
    Gól: Yakubu '30 Vaughan '84 ; R. Keane '19
    7.) Everton-Fulham 3-2
    Gól: Yakubu '29 '33 Fellaini '45+1 ; Howard (ög) '55 Murphy '71

A bajnokságban ezzel 100%-os teljesítménnyel, 21 ponttal az élen állok, 4 pont az előnyöm a második Chelsea és Arsenal előtt.
    A védelem eddig fantasztikusan teljesít, szinte alig kapok gólt, és helyzetük is alig akad az ellenfeleknek.

UEFA-kupa:
    1. selejtezőkör:
    Brann Bergen-Everton 2-4
    Gól: Johnsen '33 Baines (ög) '85 ; Jovanovic '20 Jo '28 Yobo '68 Saha '76
    Everton-Brann Bergen 2-1
    Gól: Vaughan '64 Osman '90 ; Jaiteh '88
    Továbbjutó: Everton 6-3-as összesítéssel

Csoportkörben a Benfica, Napoli, Slavia Praha, Dnyepropetrovszk csapatait kaptam.