A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Azután a 27. fordulóban érkezett hozzánk a Pacos és az utolsó utáni pillanatban szerzett Gróf góllal nyerni tudtunk. Ezzel tíz pontra duzzadt az előnyünk és ha a Benfica nem nyeri meg az utolsó négy meccsét, már akkor is bajnokok lettünk volna. Ezt a szívességet a 27. fordulóban nem tették meg, hisz 3-1re nyertek a Guimares ellen.
A 28. fordulóban utaztunk a 4. helyezet Bragához. A bajnokságunkhoz egy győzelem kellett vagy, hogy a Benfica pontot hullajtson. A BL döntő előtt, eufóriában, mi nem is győzhettünk. Talán már az is pozitívum volt, hogy senki nem dobta be a törölközőt a játékosok közül. Rossz szavam nem lehetett rájuk. Halkan azért megjegyeztem, hogy ez szégyenletes produkció volt!
A Benfica 3-0ra nyert Avesben, így 4 pontra olvadt az előnyünk.
29. forduló
Képlet ugyanaz. Ha nyerünk, bajnokok vagyunk. Ha nem, akkor is lehettünk, csak a Benfica se nyerjen. Nem vártuk meg, hogy az ellenlábasunk botoljon és egy nagyon nyögvenyelős meccsen, egy szögletből szereztünk vezetést, majd egy távoli lökettel bebiztosítottuk a bajnoki címvédésünket.
És a végeredmény.
BAJNOKOK LIGÁJA DÖNTŐ
Annyiszor jártunk már a Sporting pályáján és annyira ismertük már a körülményeket. De ez most valami igazán különleges dolog volt. Még az én harcedzett és nagy eseményt látott gyomrom is beleremegett abba, hogy hova is jutottunk. De az is nagy kérdés volt, hogy az a sok szigetlakó hogyan jutott el ide. Ennyi hajó és repülő nincs egész Portugáliában, ami ezt a rengeteg szurkolót ide szállíthatta volna. Még abba sem voltam biztos, maradt-e a szigeten akár egy lélek is. Mindenki nekünk szurkolt. Egész Portugália, kivéve talán néhány Maritimo eszementet, egész Hispánia, kivéve a Katalánokat, egész Magyarország, kivéve a feleségem ex-pasijait és minden kiscsapat szimpatizáns, aki hisz Góliátban. Még Ázsiában is sorra alakultak a rajongói klubok.
Egyben biztos voltam. Azt a taktikát fogom alkalmazni, ami eljuttatott ide bennünket és ami miatt sok ezren örömmel nézték a meccseinket. Támadás felkiáltással futottunk ki az öltözőfolyosóról. Nem mondhatnám, hogy ennek megfelelően nekiszegeztük a nagy Barcelonát a kapujuknak, de minden második helyzetükre, nekünk is volt egy válaszunk. Egy ilyenből a félidő hajrájában gólt tudtunk rúgni és nagy meglepetésre, vezetéssel vonultunk a pauzára. Szünet után két tragédia ért minket. Kulcsszereplőket vesztettünk el. Előbb Barbosa nem tudta folytatni a játékot, majd Díaz-t küldte le idő előtt a spori, egy durva szabálytalanság miatt. Nincs mit tenni, jöhetett a személyiségünk meggyalázása, a bunkerfoci. Bebizonyítottuk, hogy ezt is tudjuk eredményesen művelni, mikor az utolsó percben egy kivágott labdára lecsapó Augusto, feltette a tortára a cseresznyét.
Ünnepeltünk mi már azelőtt, ebben a stadionban, de azon a napon, az egész nemzet mögénk állt és akkora fiesztát csaptunk, hogy recesszióba sodortuk az ország gazdaságát. Egy hétig nem dolgozott senki csak ünnepelt. Én az elnöktől kapott jachtomon hesszeltem és jártam be a kontinens tengerpartjait. Csak az évadzáró ceremóniákra kerültem elő. Ott is volt mit ünnepelni. Az év csapatába mi delegáltuk a legtöbb játékost, egyben tőlünk került ki az év játékosa és személyem lett az év edzője. Magyarként büszkén tapsolhattam az év kapusának. A BL díjátadóra nem tudtam elmenni és csak a díjazottat küldtük el a gálára. Az év BL álomcsapatába került be a balhátvédünk.
Én nem tudtam utazni, mert a válogatottal készültem a közelgő világbajnokságra. Ezért is tűntem el a világ elől a szezon végeztével. Tudtam, hogy rövid idő áll rendelkezésemre a regenerálódásra. Nyakunkon volt az év eseménye. De friss Konföderációs Kupa-, Bajnokok Ligája-, és Portugál bajnoki győztesként tudtam mi a dolgom. Megvolt a recept.
[/justify]