A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• szabocsaba1983
    Egy kis összefoglaló első szezonomról, asafderg után szabadon.
    /sokkal kevesebb körítéssel, elvégre nem vagyok egy Petőfi /

U.D. Las Palmas S.A.D.
    első szezon

Választásom azért esett erre a klubra, mert mindenféleképpen olyan csapatot kerestem, ami másodosztályú, és még ott is a kiesőjelöltek közé van sorolva, tehát izzadós szezon várható. Nétegettem a 2. osztályú topligás csapatokat, és megtetszett a Las Palmas neve.

Teljesen véletlenül, ez is pont egy szigeten található, és van nagy helyi riválisa. (Universidad Las Palmas)

A kasszában 1.2 millió, igazolni 600.000, heti fizukra max 36.000, bankkölcsön 2.2 millió.
    A játékoskeret inkább 3-ad osztályú, mintsem másod, a csapat ásza és kapitánya azért nem rossz player:Marcos Márques

Az elvárás, hogy bentmaradjunk a BBVA ligában, kupában pedig a 3. fordulóba kerülés. (a 2. fordulóba kezdtünk)
    Erre én beájánlottam nekik egy középmezőnybeli helyezést, talán kicsit vakmerően, mert így pár ezressel többet tudtam kicsikarni a vezetőségtől vásárlásra, fizetésekre. A média persze sima kiesést jósolt.
    Ennek megfelelően próbáltam ténykedni a nyáron, szükség volt egy jó kapusra, középpályásra, és cserecsatárra. (persze ezen a szinten)
    Érkezők:

Aztán kitaláltam egy kellően "kieséselkerülős" taktikát: 4-1-4-1, alapos pontrúgás és szögletbeállításokkal, ha minden kötél szakad.

Kupa:

Elsőnek a Salamanca csapatát kaptam, akikel egy ligában izzadunk, ám őket a 11. helyre várja a média. Egy unalmas meccsen:

A második fordulóban már nem voltunk ilyen szerencsések: a BBVA ligát már ekkor toronymagasan vezető és első helyre várt Real Sociedad várt ránk. Hát nem ők játszottak jobban, talán a játékosaik ennyivel jobb minőséget képviselnek, pl. helyzetkihasználásban:

Szóval itt a végállomás, de a vezetőség elvárásait teljesítette a csapat.

Bajnokság:

Meglepően jól indult a szezon, 4 meccs után 10 ponttal a 3. helyen álltunk, de hamar helyreállt a világ rendje, egészen a 18. helyezésig bukdácsoltunk, majd a 13-15 helyeken küzdöttünk a pontokért, a bajnokság felénél a 15. biztos helyen vártuk a folytatást, és az átigazolási piac megnyitását.

Az igazolt kapussal meg voltam elégedve, a védelmem az 5. legkevesebb gólt kapta, elől Márquez megbízhatóan riogatta az ellenfeleket, ígyhát inkább középpályást kerestem télen. Mivel nem emelkedett 6000%-al a klub részvénypakettje, ezért inkább ingyenes, lejáró szerződésű játékosokat kerestem, 1 vagy 2 azonnali igazolással kiegészítve. Így sikerült:

Legnagyobb reménységem Diego Buonanotte, a River Plate-ből.

A többiek nyáron érkeznek, ingyen:

A bajnokság második felében szépen lassan elkezdtünk felfelé mozogni, ez inkább a megszerzett pontokban, és a játék minőségén látszott látványosabban, mintsem a helyezésen, mert azért eddigre már "látszott ki a Jani" a BBVA ligában. Pedig Diego még nem is játszhatott az első 5 meccsén, mert sérülten érkezett.
    Ám első meccsén:

Na jó, nem mi játszottunk jobban, de legalább visszavágtunk a kupáért, és megszületett Diego első gólpassza, amiért cserébe le is rúgták a végén, mondván már úgyis túl sok meccse van a ligában
    Ekkorra a Sociedad már 14 ponttal ment a 2. Celta előtt, és 19 ponttal a 3. Cádiz előtt. Ráadásul a 25 meccsen összesen 11 gólt kaptak.
    Szóval kúsztunk, kúsztunk felfelé:

Az év meccsére egészen az utolsó fordulóig kellett várni, amikor a 6. helyezett nagymúltú Sporting Gijón gárdája látott vendégül minket:

Erről a meccsről nem is kell mondani semmit. Alaposan lefociztuk őket.
    A végére nagy fieszta közepedte a 11. helyen találtuk magunkat.

A vezetőség teljes mértékben elégedett volt a szezon során mutatott teljesítménnyel, amit a grafikon kivállóan bizonyítja:

A Las Palmasi születésű (!!!) jobboldali középpályás, Nauzet Alemén pedig a gólpasszlista élén végzett:

A keret:

Így a srácok a megérdemelt nyaralására ment, nem messze, a helyi strandra.

Szebb helyet el se képzelhetnének.....

Reméljük jövőre ( a nyári igazolásokkal kiegészülve) folytatják a felemelkedést a tabellán.