A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• asafderg
    Clube Desportivo Nacional

3. szezon

Az eredmények szerencsés alakulása következtében, sikerült kiharcolni az újabb Európa-kupás indulást. A pénzügyi egyenleg és a csapat elismertsége, vonzóvá tétele miatt ez egy roppant fontos tényező. Kötelező minden évben kijutnom az európai porondra!
    A fiatal tehetségeim kezdenek meghatározó tagjai lenni a keretnek. Alex Nimó-ért igen erős érdeklődés mutatkozott a szezon kezdetén. Sikerült visszavernem a támadásokat, de nem hiszem, hogy kitölti a 2013-ig érvényes szerződését. Komoly kérők és a felajánlott átigazolási összeg igen vonzó lehet mind a két fél számára, hogy karrierjét egy nagyobb klubnál folytassa.
    Kevésbé voltam sikeres Eduardo esetében. Annyira elkívánkozott, hogy még transfer requested is lett az áruló. Pedig kiemeltem a kilátástalan brazil utcagyerek státuszból és embert faragtam belőle. De ő menni akart így elengedtem. Sajnos kevesebb pénzért távozott, mint reméltem, de hálátlan volt, így tipli.
    Ez a politika amúgy is jellemző lesz az átigazolásaimra. Fiatal tehetségek megszerzése minden évben, és néhány elpasszolása busás haszon reményében. Remélhetőleg nem a meghatározó focisták, hanem a kiegészítők és a futottak még zsonglőrök. Jó példa erre Bolatti. Jött szezon elején ingyen, és újév napján már Mozartkugelt zabált.
    Bár ilyen játékos fluktuáció mellet kérdéses a „minden évben Európa” hangzatos szlogenem. Remélem, megtalálom az egyensúlyt a játékos mozgások és a pénzügyi növekedés között.

IGAZOLÁSAIM:
    Távozók:

Érkezők:

Az U-21es sztár, Coelho volt a nyár nagy fogása, de Adrien leigazolása is komoly fegyvertény.

BAJNOKSÁG:
    Előszezonom barátságos meccseinek lekötése nem okozott túl sok költséget a klubnak. A nagy európai klubok sorban jelentkeztek be edzőmeccsre. Az én dolgom csak a szelekció volt. Fogadni a kérelmeket, mert nekik ez volt az álmuk. Na de aki rosszkor hívott és megzavart délutáni sziesztámat annak, jaj volt. Így esett el a Madeirai kiruccanástól és híres vendéglátástól a MU és Inter. Engem ne zargassanak kora délután.
    De azért a többi látogató sem volt kutyaütő:

Majd belevetettük magunkat a pontvadászat küzdelmeibe. Az első hónap vegyesen indult. Semmi extra eredmény, bár a Benfica elleni, idegenbeli döntetlen azért megérdemel egy kalapemelést. Majd hoztam két minimális győzelmet, ami elég volt a szeptember hó menedzsere díjhoz:

Az UEFA csoportkörbe való bejutás sem volt zökkenőmentes, most mi voltunk nagyképűek, ami majdnem megbosszulta magát. De az is lehet, hogy csak a picsánk fázott, ott fenn északon:

Csoportakadályt simán abszolváltuk:

Az első kiesési kör megint a végállomást jelentette:

Statisztikailag is kimutathatóan törünk Európa trónjára: