A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Clube Desportivo Nacional
első szezon
Egy olyan bajnokságban szerettem volna egy hosszabb karriert befutni, ahol jellemzően 2-3 kiemelkedő csapat van jelen és a második vonal, csak elvétve szól bele a nagyok dolgába. Így szűkült a kör Hollandiára, Skóciára, Görögországra és Portugáliára. A keleti bajnokságok most nem kerültek a kalapba, egy másik alkalomra tartogatom a lehetőséget. Következő szűrési szempont az időjárás volt. Mindenképpen izzadni akartam a nyári alapozáskor, szóval maradtak a déli országok. Aztán valami egyéb indíttatásból, szigeten akartam dolgozni. Így esett a választás Madeira-szigetére. A szigeten két profi klub működik. A nehézség miatt választottam a kisebb és fiatalabb első ligás funchali CD Nacional-t. Az egyesület fennállása óta semmilyen trófeával nem gazdagodott és rövid, 8 szezont magába foglaló legfelsőbb osztálybeli története során is csak egy emberfeletti 4. helyet tud felmutatni. Rendelkezik egy 3000 férőhelyes sportpályával, mert azért stadionnak nem hívnám és legalább ekkora bankszámlával. Várható, hogy nem a jegyeladásból kell kitermelni a legnagyobb bevételt.
De én € milliók nélkül is Európa trónján láttam a fiúkat. Ez volt első éjszakám, oly édes álma Madeira-szigetén.
Célként a középmezőnyt tűzték ki elém, de én merészebb álmokat szövök. A három nagy mögé kell stabilan beállnom. De igazából a trónfosztás a cél, mégpedig 10 szezonon belül. Nemzetközi kupagyőzelemre pedig 20 évet adok magamnak. Nagyon megérdemelné az a 125 bérletes, aki ott van minden hazai meccsünkön.
A puhatolózó tárgyalások kezdetén, mikor felmerült a nevem, mint lehetséges manager, egy személyes beszélgetés során vázoltam elképzeléseimet a presidente előtt.
Mivel igen hosszú távon gondolkodom leragadni a csapat élén, így az építkezés és fiatalítás nagy hangsúlyt kap az előszezoni aktivitásomban és a csapatösszeállítás terén. Az elnököm szeme előtt már pörögtek az eurójelek, látván a sok kinevelt világklasszis fiatalt. Tudja ő miről van szó, hisz Christiano Ronaldo is innen indult. Azért lehűtöttem Dagobert bácsit azzal, hogy nem ez lesz a fő szempont. Tranzakció csak akkor jöhet létre, ha a vevő mélyen a zsebébe nyúl.
Az eredményesség szempontjából, trófeákra tettem ígéretet Rui Alves-nek. Kértem, hogy kezdjen el gondolkodni egy dicsőségterem építésén, hisz előbb-utóbb ki kell állítani a megszerzett kupákat. Egyúttal közöltem, ezt jó lenne egy stadionrekonstrukcióval egybekötni, mert ez a legelő nem illik az én nagyra törő álmaimba. Nem arattam osztatlan sikert, talán meg is bántottam, mert idegesen harapdálta tipikusan portugál bajuszát. Biztos nehezen emészti, hogy fikáztam a róla elnevezett „stadiont”. Ellenben láthatta az elszántságot és tettrekészséget a mondandómban, mert egy hét múlva már egymás tenyerébe is csaptunk. Elkezdhettem áldásos tevékenységemet a csapat élén.
31 évesen, megye II tapasztalattal, nyelvtudás hiányában, de annál több fürdőgatyával és napolajjal vetettem bele magam a munkába.
Első napokban csak felmértem a helyzetet és kerestem a megfelelő arcokat az általam preferált 41212, gyémánt alakzathoz. A Borzasztógöröngyös ifinél nagyon bevált, miért is változatnék a nyerőn?! Gyorsan kirajzolódott kire van szükségem, és kinek kell mennie. Ehhez elég volt egy hónapnyi közös munka, valamint pár barátságos mérkőzés:
Sajnos a botosokért nem remélhettem pénz, így ők közös megegyezéssel távozhattak. Akik már tudtak egyenest is rúgni, ők felkerültek az eladólistára. Egy pici aprópénzre szert tettem így.
IGAZOLÁSAIM:
Távozók:
A kiegészítő emberek eladása nem jelentett érvágást és anyagilag sem okozott orgazmust a pénzügyi osztály vezetőjének.
Érkezők:
A vételi oldalon a nagy durranást Guarín jelentette. A másik két védő a rotáció mechanizmusába illeszkedik.
Aztán kezdődött a BAJNOKSÁG. Estem keltem az első három hónapban majd produkáltam egy gyönyörű sorozatot:
,
melynek az ékköve volt ez a győzelem:
Néztek is a fény stadionjában, ki ez a hülye magyar gyerek, aki a lefújás után egy üveg pálinkával táncol az oldalvonal mentén. Na ja, a feszültség és az öröm, kérem…
Elismerésképpen, pedig a december hónap menedzser megtisztelő cím is a zsebembe vándorolt:
Majd jött a városi rangadó:
és végül a teljesen reális 9. hely: