A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Soulwave
    Hertha BSC // 3. szezon

Akkor én nyitnám a hetet az aktuális idényemmel a Herthánál. A második szezonban elért 6. hely egyértelműen visszalépés volt, ezért mindenképpen nagyot kellett alakítanom, ahhoz hogy megfeleljek az elvárásoknak. A célkitűzésem a dobogó elérése volt, az már komoly fegyvertény lenne.

- Igazolások
    Az elsődleges cél a védelem megerősítése volt, hiszen az tavaly nem igazán muzsikált. Szerencsére kedvező volt a piac, így viszonylag olcsón megszereztem Badstubert és Koscielnyt. Mellettünk érkezett Obradociv és Zacccardo a szélekre, bár tőlük annyira nem voltam elájulva.
    A középpályára igazából nem is kellett igazolnom, egész egyszerűen átszerveztem. Sergio Tejera hátrébb került, mellé pedig Darron Gibson bekerült a kispadról. A Salihovic - Dos Santos duó pedig ment a levesbe.
    A támadószekcióba behoztam De Bruyne-t szinte ingyen (bár a 12-ben még nem akkora tehetség), igazából Firmino cseréjeként, de beverekedte magát a kezdőbe. Mást nem hoztam, Zoran Tosic kiváló, Xherdan Shaqirinek meg akartam adni még egy esélyt.

Így már azért elég izmos kezdőm lett. Tavaly Vossen 23 góllal abszolút bizalmat élvezett nálam a centerposzton, kapuban Ter Stegen, a többit rendberaktam, így már csak egy jó kezdetről kellett reménykedni.

- A szezon
    Ez "sikeresen" össze is jött a Karlsruhe ellen a német kupa 1. körében tizenegyesekkel kiestünk. Paff. Na nembaj gondoltam, legalább annál több időnk lesz az EL-re és a Bundesligára koncentrálni. Lényegében a cserecsapatom játszotta végig az EL selejetezőket (igaz itt a Fierro, FIrmino támadósor nem hagyott sok kérdést), de nem volt veszélyben a csoportba jutás.
    A Bundesligát a Bayern otthonában 2-2-es döntetlennel indítottuk, majd sorban jöttek Schalke, Wolfsburg, Dortmund, a nagy mumus Leverkusen stb. jó kis sorsolás, ennek ellenére a dobogón találtuk magunkat. Gondoltam így tökéletes is lesz, de itt jöttek a gyengébb csapatok és a 10. kör után átvettük a Bundesliga vezetését, és ez így is maradt egészen a téli szünetig.
    Eközben az EL csoportban is remekeltünk, sikerült az 1 helyet veretlenül behúzni, így tényleg bizakodtam a szezon felénél.
    A tavaszi szezon elég neccesen kezdődött. Mivel tökéletesnek tűnt minden, ezért nem is hoztam télen új játékost, ami nálam csodának számít. A kezdet előtt azonban lesérült Ter Stegen és Tejera 2-2 hónapra. Csodálatos. Hoztam gyorsan egy 75K eurós kapust, mert szokás szerint cserekapus nélkül játszottam. Azonban őt már nem tudtam regisztrálni az EL-be, így a Málaga elleni első körben Maik Franz (középhátvéd) állt a kapuban, mivel ifi kapusom sem volt nevezve. Ehhez képest csak négy gólt kaptunk, viszont rúgtunk kettőt ami nem rossz. Szerencsére a visszavágó napjára pont felépült Ter Stegen, így csodával határos módon otthon nyertünk 3-1-re ami továbbjutást ért. Megkaptuk az Arsenalt, ahol pepitában ugyanez lejátszódott, idegenbeli 3-1 után hazai 2-0-ával mentünk tovább. Persze egyszer minden mákos széria megszakad, a Chelsea szépen beárazott minket a negyeddöntőben, idegenben 2-0-ra kikaptunk, itthon azonban megvertük őket 1-0-ra de sajnos ez kevés volt. Így emelt fővel távozhattunk.
    Közben a Bundesligában nem kellett izgulnom, konkrétan a 10. meccs után végig vezetve simán bajnokok lettünk. A végén belefért pár lufi vereség is, de így is lett 80 pontunk, ami kifejezetten jónak mondható. Így a Hertha BSC története során előszőr lett bajnok (bár 30-ban és 31-ben is nyertek de az nem hivatalos tudtommal).

Egy-két érdekességet is felsorolnék. A Hertha nagyjából 10. helyen tanyázik az évi 2,3M fizetési keretével, a klub 3 csillagos reputációval rendelkezik (ez most 3,5-re nőtt), és nagyjából 90M Eur az értéke. Ebből látszik, hogy még mindig messze vagyunk akár egy Wolfsburgtól is ennek ellenére, sikerült megnyerni a bajnokságot. Ehhez persze kellett a Bayern München borzalmas szezonkezdete, bár végül ők is odaértek a 3. helyre a Dortmund mögött.

A kezdőcsapatom az alábbi volt:

Kiemelni talán Jelle Vossent tudnám aki 30 góllal lett gólkirály 24 évesen. A legjobb támadásszervező Shaqiri lett 12 gólpasszal, mellettük még De Bruyne és Ter Stegen fért bele az év csapatába. Meg persze én mint az év menedzsere.

Ez volt tehát a 3. szezon, ahol a Bundesligában felértem a csúcsra. Bár az átigazolás, illetve gazdaságpolitikám teljesen más mint az eddigiek esetében, (magyarán szórom a pénzt és hitelekből élek) de az eredmények egyenlőre igazolják, hogy lehet így is csinálni. A következő szezonban tehát BL csoport, és még komolyabb célok vannak elém kitűzve.
    Köszi hogy elolvastad

Utoljára szerkesztette: Soulwave, 2015.10.19. 09:00:51