• Dodo55
    #6
    Egyébként érdekes dolog ez az ÁFA. Pontosan nem tudom mire kell fizetni, és mire nem, de ha jól gondolom, akkor mindenre fizetni kell, amit vásárolunk. Termékre, szolgáltatásra, stb. Van pár ÁFA mentes dolog, azokra nem. A kérdés most viszont akkor az, hogy hova megy ez a rengeteg pénz? Mert ha az államhoz eljutna, akkor 1 év alatt kifizetődne az államadósság. Nem politizálni akarok, de ezt akkor sem értem. Tudom, van ilyen ÁFA visszatérítés, de annyit visszatérítenének?
    Mert ha úgy vesszük, hogy minden egyes forint 20%-a megy az államhoz, ahányszor csak megmozdul az a pénz, akkor az hatalmas összeg. Persze van adócsalás, meg feketegazdaság, meg minden, de akkor is, az országban mozgó pénzek egyötödének BŐVEN FEDEZNIE KÉNE minden állami kiadást. De mégsem teszi, mert van még mellette ezer más adó. És tényleg nem politizálni akarok, mert ÁFA volt ezelőtti kormányok idején is, és akkor sem volt önállóan elegendő, pedig a logikailag 1000x elegendőnek kéne lennie. Úgyhogy valószínűleg én nem tudok valamiről, vagy pedig valami óriási lyuk van a rendszerben, ahol folyik ki a pénz, és ezt senki nem veszi észre.

    Olyasmiről hallottam, hogy állítólag a külföldi cégeknek 5 vagy 10 évig semmilyen adót nem kell fizetnie. Ez bőven megmagyarázná ezt az érthetlen dolgot, viszont ha ez így van, akkor itt ingyen osztogatják az országot a külföldieknek, ami azt jelenti, hogy elment mindenkinek az esze, és ezzel sem célom politizálni, mert állítólag ez is így van már egy jó ideje.

    Amúgy hogy a témához is hozzászóljak: Az internetet semmilyen formájában nem szabad megadóztatni, még ha jogos lenne, akkor sem, mert mára akkora hatalommá nőtte ki magát, hogy ha komolyan megadóztatnák, akkor annak beláthatlan következményei lennének. (ÁFA mindig is volt rajta itt, ahhoz hozzászoktak már) Magyarul ha lenne hirtelen egy 150-200%-os internethozzáférés áremelkedés, amiről az állam tehetne, és nem a szolgáltató cégek, akkor valószínűleg sokszor szakítanák meg a TV-k az adást rendkívüli híradóval...