• jocco
    #21
    Én meg a nyáron vettem egy htpc-t, igaz nem tölük mert volt pár dolog ami elég kompromissziumos volt a gépükben, igy inkább az acer htpc-je mellet dönöttem. (C2D T5500, 1Gb ram, nv 7600 gt go, 2 tuneres hirid(digitális-analóg) harveres mpeg2 kódoló tunnerkártya, 250Gb HDD, DL-DVD iró, 7.1 hang, hdmi, 1 kompozit, 2 scart ki-be menet, Wlan, 2 firewire, kártyaolvasó, wlan billentüzet (tapipados), meg távirányitó, stb) 188e Ft volt. Az egész nem nagyobb mint egy asztali Hdd-s felvevő s hangja se nagyobb annál.

    Próbáltam ennek a cégnek a programját is de nekem a vita-s mediacenter jobban bejött igy inkább azt használom, de EPG szolgáltatáast ahhoz is adnak ök.
    Elég korret cég bár a szoftver fejlesztéssel elég komótosan haldnak (én jobban örülnék ha inkább a Vistas MCE-hez fejlesztenének kegészitőket) de az EPG-vel kapcsolatos problémákra elég gyorsan reagálnak.

    A gép meg igen korrektül teszi a dolgát, az epg-vel gyerekjáték a programozás, s a két tuner miatt az se baj ha egy időbe megy 2 sorozat mert egyszerre tudja venni mind a kettőt( be lehet állitani hogy az ismétléseket ne vegye fel, meg hogy csak egy adott csatornáról vegye fel vagy minegyikről amin megy az adott film vagy sorozat, igy csak 1x beállitja az ember, hogy vegye fel a mondjuk a Csillagkaput s onnantól attól függetlenül hogy melyik adón vagy hogy mikor megy veszi automatikusan).

    Utánna a felvett anyag feldolgozása se nagy ügy az összes számitógépes vágó szerkesztö, tömöritö program használható rajta.
    Az mce a megfelelő kodek felrakása után viszi az összes formátumot MKV, DIVx,XVID,Iso, rippelt dvd könyvtárat is beolvassa.

    A játékokkal sincs gond(bár nem igazán arra van), igaz nem a legnagyobb felbontásban meg részletességel, de megy a legtöbb mai játék rajta (crysis demo 800*600 medium-on simán játszható, igazából a vista meg 1gb ram ami nagyon visszafogja ilyen téren)

    Én meg vagyok vele elégedve, igaz később a Hdd-n CPU-n meg ramon kivül nem nagyon lehet fejleszteni de arra amire való még igy is bőven megelel.