Sance231#77
Nos, akkor merengjünk:). Okosabb vagy, mint egy ötödikes? a műsor címe. Akkor itt most olyan gyerkőcökről van szó, akik éppen most koptatják az ötödik osztály padjait? Gyanítom, hogy igen, tehát ez még az 5. osztályos tananyag egészét sem jelenti, sokkal inkább az alsó tagozatot. Ez pl. töriből kb. az ókori görög történelmet jelenti max. Alsó tagozatban nincsen történelem, max. történelmi olvasmányok, tehát így pl. a történeli kérdések nagyját max. onnan lehet tudni. Ettől sztem hiteltelenné válik a műsor, hiszen egyértelmű, hogy egy alsós, legyen akármekkora osztályelső, nem fogja megjegyezni egy történelmi olvasmányból, hogy mely nyelveken tudott Hunyadi, csak akkor, hogyha a műsor előtt olvas a témában. Ezért gondolom én, hogy a srácokat célirányosan olvastatják a műsor előtt (nem tanórákra kell gondolni természetesen, egyszerűen csak segédanyagot kapnak, úgy hiszem).
U.I.: Hál'Istennek bőven a rendszerváltás után voltam ötödikes, szal az én könyveim azért még nem olyan porosak +néha megnézem, mit is tanít édesanyám:).