dez#26
"Dx9 alatt is lehet dx6-os stilusban programozni. Ettol viszont a jatek meg elavult technikat fog hasznalni. Ez kb. olyan mint dx9 alatt cpu-val szamolni a vertex forgatasokat, amiket mar a gf1-es is kezelt."
Van itt egy nagy különbség: ha a T&L engine-t nem használtad ki, nem lett gyorsabb a chip többi része. Viszont most a GS használata máshonnan (VS, PS) vonja el a teljesítményt. Szóval - egyelőre - egyszerűen nem éri meg használni, és ott hagyni parlagon a proci kihasználatlan magjait.
"Ha nem tudsz valamire valaszolni, akkor mindig azt mondod, hogy nincs hozza kedved. Ehhez kepest eleg sokat beszelsz..."
Ez jó volt. :) Viszont nem szeretek feleselgesen beszélni. Nos arról van szó, hogy - többek között - a GPU-k fejlesztésében a fő szempont a teljesítmény-hatékonyság. Nem lett volna értelme korábban olyan bonyolult GPU-kat lérehozni, amik jó bonyolult műveleteket tudnak, viszont csak lassan. Ma ért el oda a technika, hogy a kettő együtt is megy.
"En nem szoktam belekotni a helyesirasba. Szerintem a lenyeg hogy megertse az akinek szanjuk a szoveget. Ha te nem erted, akkor gyakorold a szovegertest."
Ez nem helyesírási kérdés, hanem két mértékegység keverése. Rossz gyakorlat. Most egyértelmű volt, mire gondolsz, más esetekben meg nem lesz az.
"Lehet, de nekem ez a velemenyem. Az algoritmusok fejlodnek, a technika fejlodik, de ez a vektorgrafika meg mindig ugyanaz a vektorgrafika ami volt, es a hardverek sem tudnak semmi olyat amit mar korabban ne lattunk volna. Csak olcsobbak es gyorsabbak lettek."
Hát, nem tudom, hogy a régi nem-PC-s grafikus kártyák tudtak-e megfelelő sebességgel shaderkódokat futtatni... De akár tudtak, akár nem, az első egy chipre integrált 3D gyorsítók nem tudtak ilyet. A maiak meg már tudnak. Ráadásul nem csak egyre gyorsabban, hanem egyre rugalmasabban.
"ps: 5-en Peter Hofstee tart eloadast a cell-rol. Jossz? Engem pl. erdekel hogy hogyan erdemes egy nagy cellaszamu aramkort (cnnd chipet) feltetelezo kodot a cell-re portolni."
Valószínű megyek.