• kvp
    "A DX9-es cuccokat (kártyák és programok) már nevezhetjük elavultnak. De az olyan játékokat, amik bár DX10-esek, de nem használják ki fullosan fizikára és egyébre a Geomerty Shadert, hát ez egy kissé átgondolatlan kijelentés."

Dx9 alatt is lehet dx6-os stilusban programozni. Ettol viszont a jatek meg elavult technikat fog hasznalni. Ez kb. olyan mint dx9 alatt cpu-val szamolni a vertex forgatasokat, amiket mar a gf1-es is kezelt.

""az ibm pga kartyaja"
    Jaj, most itt fel lehetne hozni sok más hasonló rendszert is, de értelmetlen lenne. Ha nem érted magadtól, miért, inkább nem is erőlködöm az elmagyarázással."

Ha nem tudsz valamire valaszolni, akkor mindig azt mondod, hogy nincs hozza kedved. Ehhez kepest eleg sokat beszelsz...

""A 320Kb memoriaja nem tunik soknak, de akkoriban csak a legnagyobb pc-kben volt 640Kb."Még mindig nem tudod, hogy a kis b a bit jele?"

En nem szoktam belekotni a helyesirasba. Szerintem a lenyeg hogy megertse az akinek szanjuk a szoveget. Ha te nem erted, akkor gyakorold a szovegertest.

""Mit fejlodtunk? Tobb es gyorsabb processzor van egy gf8800-asban. Nagyobb a felhasznalhato memoria. Jobbak az alogritmusok es tobb van beloluk. Es... igen kb. ennyi. Az alapelv ugyanaz es a mukodes is."
    Ez is egy nagyon elnagyolt és átgondolatlan kijelentés."

Lehet, de nekem ez a velemenyem. Az algoritmusok fejlodnek, a technika fejlodik, de ez a vektorgrafika meg mindig ugyanaz a vektorgrafika ami volt, es a hardverek sem tudnak semmi olyat amit mar korabban ne lattunk volna. Csak olcsobbak es gyorsabbak lettek.

ps: 5-en Peter Hofstee tart eloadast a cell-rol. Jossz? Engem pl. erdekel hogy hogyan erdemes egy nagy cellaszamu aramkort (cnnd chipet) feltetelezo kodot a cell-re portolni.