• halgatyó
    #123
    Az ember átalakulása sokféleképpen bekövetkezhet. Mert hogy alakulni fogunk, abban biztos vagyok. Ennek egyik oka a többek által említett genetikai hanyatlás, ami annak következménye, hogy most sok olyan egyed marad életben és hoz létre utódokat, akik korábban erre nem kaptak volna lehetőséget a sorsuktól.

    Egyik ilyen lehetőség a genetikai tudás fejlődéséből adódik. Az emberiség RÁ LESZ KÉNYSZERÍTVE a tudás alkalmazására. Kezdetben csak az öröklési hibák kiküszöbölése érdekében, de itt nem fogunk megállni, mert nem állhatunk meg. Miért?

    Mert már ma is súlyosbodó problémát jelent a növekvő tudásanyag, az emberi tanulási mechanizmus lassúsága és az életkor rövidsége. Ezen 3 tényező közül az első (a tudásanyag mennyisége) csak növekedni fog. A másik kettő közül legalább az egyikat meg kell oldani! Méghozzá elég rövid időn belül.

    Már ma is évekig kell tanulni az egyetem után ahhoz, hogy valamelyik "tudományág" részterületének a részterületének valamelyik rész-problémája terén valaki alkotni tudjon újat. Ez a helyzet pedig fokozódni fog.

    A természet egységes egész. A tudományágak csupán az ember lassú tanulása és rövid életkora miatt jöttek létre, és a hasonló megközelítési módot, hasonló eszközöket igénylő problémákat csoportosítjuk.

    Az egyre inkább specializálódó tudósok mellett szükség lenne a tudásanyagot összerakó és egészként alkalmazó emberekre, de ilyen polihisztorok a jelenlegi emberi aggyal nem jöhetnek létre.