• halgatyó
    #122
    Én sem hiszem, hogy az emberiség olyan egyszerűen kihalna, ahogyan azt egyesek nagyhangon jövendölgetik. Mintha még drukkolnának is, hogy igen, haljon csak ki... kib@szott undorító (nem írok most nicket)

    Az a kérdés, hogy az emberiség része-e a természetnek, szerintem NEM lényegi kérdés. Az élettelen természetnek kétségtelen részei vagyunk, és belátható ideig részei is leszünk. Atomokból épülünk fel, amelyek molekulákat képeznek, ezen részecskékre vonatkozó törvények minden esetben működnek.

    Az, hogy az élő természetnek részei vagyunk-e? Nos jelenleg igen, de ez nam jelenti azt, hogy ugyanazok a hatások és az ezekből adódó következmények érnek minket, mint más fajokat.

    Ahány faj van a Földön, azt más és más hatások érik, és a Földöntartózkodási idejük is eléggé eltérő. Szerintem (valahol olvastam) annál tovább marad fenn egy faj, minél kevésbé spacializált. Ám ez a megállapítás olyan fajokra vonatkozott, amelyek NEM technikai választ adtak az őket körülvevő világ behatásaira.

    Az ember viszont -- ezt nagyon szépen írta le pár előttem szóló -- alapvetően eltér a Földön korábban élt valamennyi fajtól. Emiatt az ezen többi fajok (felszínes) tanulmányozásával kapott ÁLTALÁNOS következtetések igencsak óvatosan kezelendők. Akármit mondott is a tanár bácsi az iskolában