• Deus Ex
    #151
    Óf: és ha jó javaslattal áll elő az ellenzék akkor mi történik? A kormánykoalíció letapossa, mert a) akkor kellett volna okosnak lenni, amikor ők kormányoznak, b) nehogymár elfogadjuk az ellenzék javaslatát bevallva, hogy mi nem tudunk jó megoldással előállni, c) nehogymár elfogadjuk az ellenzék javaslatát, mert akkor nem a minket hatalmon tartó érdekkör jut előbbre, d) ők sem fogadták el a mieinket, amielőtt fordult a kocka, e) stb.
    Időnként nézem a parlamenti közvetítéseket, és nem tudom minek az az egész bohóckodás. Süketek párbeszéde zajlik, színjáték, képmutató komédia, s a lényeges dolgok a háttérben dőlnek el.
    Flegma, cinikus sárbataposás zajlik ott érdemi csapatmunka helyett, a másik érdemes munkájának, javaslatainak a legkisebb elismerése nélkül. Piszlicsáré részletproblémákon aggatják a körmeiket és ezek mentén folytatnak parttalan és lényegtelen vitákat.. ehh. Lehet, hogy valamit én értek félre a parlament munkájával és céljával kapcsolatban, de számomra az egész a hatékonyság és célszerűség látszatát is nélkülöző gittegyletnek tűnik.