• bvalek2
    #148
    Csodálkozom hogy még nem álltak neki kimoderálni az offtopic hozzászólásokat... Lehet hogy azért, mert most kivételesen képesek vagyunk egymás anyázása nélkül civilizáltan megtárgyalni a témát? :)

    Csak szeretném halkan megjegyezni, hogy miről is beszélgetünk? Egy két ciklussal ezelőtti kormány teljesítménye nem túl aktuális téma, mégis azt elemezzük, érvekkel, számokkal, te mondjuk forrásokat is adsz, én csak fejből mondok számokat, néha jól emlékszem, néha nem... Miért nem a mostani kormányról beszélünk? Azért mert az egy akkora nagy nulla, hogy szót sem érdemel. Fletóék mint csinálnak jól a saját zsebük teletömésén kívül? A Fidesz kormányról lehet pro és kontra értelemesen beszélgetni, a mostaniról nemigazán.

    Szerintem amit az Orbán-kormány elrontott, az pl. a mezőgazdaság (bár ez Torgyán elvtárs érdeme, koalíciós kényszer), viszont az egészségügy az ő saruk. A Gógl Árpi nem csinált semmit, a Mikola most azt mondja, hogy nem volt ideje radikális változásokhoz, jó kifogás... Aztán ha már nem ment az autópályaépítés, konszoilidálhatták volna a MÁV-ot, jót tett volna az is a gazdaságnak, valamin szállítani kell, meg utazni.

    A honvédség viszont egész jól átvészelte a kisgazda minisztert, tartották a 44-ezres harcoló alakulat létszámot, (mondjuk kötelező sorkatonai szolgálatot elvből ellenzem, de ez nem befolyásolta a szavazatomat, ennyit kibírok), a diákhitel óriási ötlet volt, lakástámogatások, családtámogatások rendszere jól működött, stb.

    Te úgy tűnik jobban ismered a számokat mint én, szerintem az a kormány szinten tartotta Magyarországot, makrogazdasági téren (Szlovéniával voltunk egy szinten, ott már euró van), és az állampolgárok hétköznapi lehetőségei szintjén is. Nézegettem azt belinkelt KSH adósság-kimutatást, megnevezik hogy kinek tartozunk, jelentősen csökkent a külföldi adósság akkoriban, és annak van nagyobb kamata, meg az a kifizetés ugye kimegy az országból. Míg, ha állambácsi tartozik Kis Pistának, és kifizeti, Kis Pista itthon költi el, meg itthon adózik utána.

    A mostani kormány mi a fenének duplázta meg az adósságot? Az ország a Horn-kormány szintjére süllyedt vissza, mire költötték azt a rakás pénzt? Miért a profitot termelő állami vállalatokat adják el, amikor azok segíthetnének a költségvetés bevételi oldalán? (pl. MÁV Cargo) Miért nincs Pécsett honvédség? Senki sem védi a dél-dunántúlt! Miért nincs tüzérség, harckocsik? 8000 katonánk van, miért van 50 dandártábornok? Miért az az össz légierő, amelyik augusztusban parádézott? Medgyessí-ék minek modósították 120 milliárd forintért a Gripen szerződést utántöltős gépekre? (nem is tudtam, hogy ilyen nagy a légterünk, de töltőgépet bezzeg nem vettek...) Miért lesz az egyik pécsi gyerekkorházból Gyurcsány-villa? Nem elég neki az, amit elvett a zsidóktól? Miért nem kell elszámolni a magánnyugdíjpénztáraknak a pénzügyi helyzetükről? Nekem kötelező odautalni a pénzt, állítólag onnan kapok majd nyugdíjat. Áááááá!! (üvölt)

    Lehetne még sorolni a költői kérdéseket, az embernek kinyílik a bicska a zsebében...