• DanyyX
    #139
    Ez a kanadai sztori érdekes, ehhez csak annyit tennék hozzá hogy napjaink fő problémáit nem az izzólámpák okozzák, hanem a klímák. (az amerikaiak ezzel szopnak de irtózatosan, de hamarosan mi is szerintem)

    Az energiatakarékos izzó(sic!) helyesebben kompaktfénycső előnyei vitathatatlanok, de próbáld ez elmagyarázni a 60éves begyöpösödött agyú mari néninek vagy az átlag polgárság 60%-ának, aki nincs tosztában a hatásfok meg a villamos munka fogalmával. Lehet hogy ezeknek az embereknek egy részét meg lehet győzni észérvekkel de a maradék csak végtelen ciklusba kerülve azt fogja harsogni hogy minek vegyen 1000ft-os drága lámpát amikor 'az is ki fog égni' meg ott van a 39ft-os tecso izzó.

    Itt azzal lehetne az embereket meggyőzni, hogy nem a minőség rovására! jócskán levinnék az árakat. Pl egy itteni nagyáruházban akcióban 700ft volt a 20W-os Philips tornado cső és az akció bejelentése utáni napon már egy darab sem volt a polcon belőle. (remélem nem a /1-es gyári hibás példányok kerültek eladásra :D) Nah, kb. ilyen szintű dolgokkal kellene rávenni az embereket a takarékoskodásra abszurdisztánban.