pandemonius#68
"Ez az érv védhető, hiszen nap mint nap látja az ember, hogy a felhasználók a játékok hatalmas erőforrás igényeire panaszkodnak."
Hát ezzel azért tudnék vitatkozni. Mostanában gyakorlatilag csak pár játék kapcsán merült fel hogy túl magas a gépigénye, de pl majdnem az összes UT3 motoros játékról kiderült hogy jól optimalizált, egy középkategóriás gépen kényelmesen elfut. Nekem 8600gt, E4400, 1gb RAM (Vistával), egyik se egy veszélyes befektetés, de stabil 40 fps-t hoz Bioshockban high grafikán, UT-ben, COD4-ben Timeshiftben, Jerichoban, Lost Planetben szintúgy. Játszottam XBOX360-on GOW-al, FIFA-val, NFS-sel, megnéztem a Battle for middle Earth-ot is . Az utóbbi elég no comment kategória, nem tudom kinek jutott eszébe, de gratulálok hozzá. A joypaddal nagyon jól lehet FPS-t irányítani, csak lehetőleg ne kelljen fel-le nézegetni, és magától ráugorjon a célre a crosshair (vagy mondjuk másfél méteres a célkereszt), de amúgy ugyanolyan mint az egér-keyboard :). Az ATI-NVIDIA versenyt elnézve én olyan 1-2 évet adok az XBOX-nak, amíg egyáltalán tartani tudja a lépést a PC-vel, de nemsokára ugyanolyan gáz lesz, mint annó a "péeskettes" grafika, az se volt sokáig nagy előny egy játéknak. Egyáltalán nem tartom most sz*rnak az XBOX360-at, a grafikáját és úgy általában játékokat, de a "El lehet képzelni, hogy egy Xbox 360-t teljesen kihasználó FIFA hogyan futna egy átlagos PC-n."-mondat tényleg elég nonszensz. Egyszerűen arról van szó, hogy a sok fociimádó vegyen magának egy BOX-ot ha fifázni akar, valahogy rájuk kell sózni, ha szép szóval nem megy.