Ea által készítetendő simpsons játék
  • trogerzsiger
    #1
    Az Electronic Arts egy puccos parádé keretein belül rántotta le a leplet a készülõ The Simpsons Game játékáról. A gamer közösség persze azonnal rácsapott az anyagra, és szinte mindenki leplezetlen örömmel fogadta a gyagya család legújabb kalandjait. Következõ elõzetesünkben megismerkedhettek a játékkal, és elmeséljük, hogy milyen események forgatják fel ezúttal Homer, Bart, Lisa és Marge életét.

    Az elõzõ Simpsons játékot, a Hit & Run-t a Vivendi Unversal Games készítette, az Electronic Arts pedig nagyon büszke rá, hogy sikerült elhappolnia a jogokat konkurenciájától, hiszen a nyáron mozikba kerülõ mozifilm várhatóan milliókat fog rábírni a játék megvásárlására. A The Simpsons Game fejlesztéseit az EA Redwood Shores stúdió végzi, õk készítették többek között a The Godfather-t, a The Lord of the Rings: The White Council-t, és a From Russia With Love-ot is. A fejlesztések tavaly Karácsonykor kezdõdtek, a megjelenés pedig az idei ünnepek alkalmával lesz esedékes, a régi Xbox kivételével a létezõ összes platformra, így természetesen PC-re is.

    A The Simpsons Game nem a mozifilm forgatókönyvét fogja követni, az EA-s arcok egy teljesen új sztorira építik a játékmenetet. Összesen 8000 sor dialógust fogalmaztak meg az események mellé, az elõkészületekben pedig James L. Brooks és Matt Groening, a sorozat kitalálói is részt vettek. A minõségre nem lesz panaszunk, a kiadó ugyanis szerzõdtette az eredeti szinkronszínészeket, köztük a Homer-t angolul beszéltetõ Dan Castellaneta-t, a Bart-nak hangszálakat kölcsönzõ Nancy Cartwright-ot, a Marge-ot megszólaltató Julie Kavner-t, valamint a Montgomery Burns-nek, Smithers-nek, Seymour Skinner igazgatónak és Kent Brockman-nak hangot adó Harry Shearer-t is.

    A grafikus motor a XIII-ban és a Bad Day LA-ben megismert cel-shaded technológiát használja, azt a hatást keltve így, mintha teljesen rajzolt lenne a játék. A grafika a Simpson Család rajzfilmsorozat alig néhány színbõl álló, pár vonallal megrajzolt világát eleveníti meg, így nem kell számítni semmi csúcsra, de ugye ez esetben éppen ez a lényeg. Minden apróság a helyén lesz, Lisa haja például tökéletesen hasonlítani fog a sorozatban látott 2D-s tüskékhez, eltérõen az elõzõ játékoktól, ahol sündisznószerû sérót kapott a kislány. Hasonlóan a klasszikus séma szerint fog kinézni Bart „sajtreszelõje”, és Marge kék madárfészke is, az õ hajuk sem költözött át 3D-be. A szereplõk mimikája és arcvonásai is mind az eredeti képsorokat idézik majd, nem lesz semmi technikai felturbózás rajtuk. A játékot egy interaktív rajzfilmnek tervezik, ami nem kevés kihívást okozott a készítõknek, de állításuk szerint sikerült megbirkózniuk minden problémával.

    Összesen 16 hatalmas pályán lehet majd kalandozni, ezek mindegyikén több családtag is egyszerre jut majd szerephez. A játékban lesz co-operation mód, így akár otthon, akár interneten keresztül egy barát segítségével is meg lehet oldani a feladatokat. Ha éppen nincs kéznél egy haver sem, akkor a gép veszi át a másik szereplõ irányítását, de sokkal izgalmasabb lesz, ha közösen indulunk neki a küldetéseknek. Lisa és Bart bemutatkozó pályáján például a kislány éppen azon dolgozik, hogy megmentse az erdõt a gonosz favágóktól, míg a kölyök vígan gördeszkázik a közelben, de azonnal a helyszínre siet, hogy megvédje testvérét a rá támadó flanelingesek hadától. Egy másik pályán Homer zabálóversenyen vesz részt, Bart pedig a többieket zavarja, hogy ne hozzák be az öreget. Marge-nak és Maggie-nek is lesz közös feladata, az õ egyik küldetésük, hogy még megjelenés elõtt betiltsák a szuper-agresszív Grand Theft Scratchy videojátékot

    forrás: the-simpsons.extra.hu

    videó a játékról
    Sajna a gtas rész nem lesz benne