dez#21
"NEM azt írtam hogy ne foglalkozzunk az okokkal."
Azt írtad, ha nem jól láthatóak az okok, akkor nem lehet a dologgal kezdeni semmit.
"Azt írtam, hogy ha nem ismerjük a szervezet működését, akkor statisztikai módszerekkel lehet csak valamit kezdeni."
A statisztika már mutat valamit. (Csak az a bibi, hogy ha elegendően sok embert vizsgálunk ilyen módon, jól el lehet kenni a dolgokat, mert a sok paraméter közepette elvesznek az összefüggések.)
"Ez nem materialista blabla. Vagy tudsz jobbat?"
A statisztika neked hol tökéletesen pontos ok-okozati összefüggés-feltárás? Kinyilvánítottad, hogy számodra csak az utóbbi használható, akkor viszont a statisztika nem...
"Így igaz. Vizsgálják is derekasan, NEM ezzel van a bajom, hanem az interpretációval, ami egy tömeges sajtóőrület formájában jelentkezik"
Tehát te a kormányok pártján állsz, amiknek az érdeke a problémák elhallgatása!?
"és az a látszat, hogy az összes bajunkért a mesterséges anyagok a felelősek."
Nem az összesért.
"Nem ezt írtam. Megintcsak a fősodratú média egyoldalúságával és irányultságával van bajom."
Azzal némileg nekem is, de szerintem túl nagy jelentőséget tulajdonítasz ennek.
"Ez egyszerűen nem igaz. Egyike azoknak a tipikus képeknek, amiket a média töm az emberek fejébe."
Szerintem nem így van, én spec. nem közmédiában olvastam erről.
Tudsz mutatni konkrét adatokat ennek ellenkezőjéről?
"Dolgozó ember vagyok, aki tisztességgel, félelem és átbaszások tömege nélkül akarja leélni azt a rövid életet, amit a sors számára kijelölt. Nem szeretem, ha megpróbálnak ravasz (vagy inkább nagyonis átlátszó) módszerekkel a saját érdekeim ellen hangolni. Nem adom fel a terveimet és vágyaimat arra, hogy emberhez méltó, tisztességes életet éljek (ebbe beletartozik a családi ház, a család, az autó, az érdeklődéssel végzett munka, stb..), csak azért, hogy a világot és a sajtót a háttérből irányítók a 120 szobás jachtjukat 122 szobás jachtra cserélhessék."
Aham, tehát amíg pár nagyzoló milliomos dőzsöl, te sem vagy hajlandó semmire... Szép.