Szepy2884#24
"Ennek ellenére azért ez a relatíve kis súly is számít szerintem"
Ezt jól látod! Bármennyi kis súlyt is sikerül megtakarítani, az bőven megéri. Ahogy repülős körökben mondani szokás: "minden egyes kilógrammot 1 lóerővel kell kompenzálni" Míg ugyan ezen megálapítás az űrrepülés esetében már inkább milliárdokról szól.
"El vagy tájolva: pármillió forintért már kapsz egy kétszemélyes ultrakönnyu repülőgépet."
Ez is igaz, sőt nem is kell messzire menni! Hazánkban is gyártanak ultra light repülőgép kit-eket: http://www.halley.hu/ Azt hiszem, ha te magad rakod össze, akkor akár 4-5 millióbol is kijöhet, viszont a repülési engedély oktatással együtt szintén 4-5 milla :(
"Nem vagyok eltájolva, kapok annyiért egy összeeszkábált préseltfás valamit, 0,5 le-s motorral, és még autóval is jóval gyorsabban tudok menni (úgy hogy szabályt sem szegek). És mindezért még milliókat kérnek..."
Talán mégis. Talán nem hiszed, de városon belül kerékpárral bármely kocsitól gyorsabb vagyok, és még szabályt sem sértek (ha a járdán közlekedést nem vesszük annak) és motor sem hajt. Akkor egy repülő ami előtt nincs akadály, mennyivel hamarabb tesz meg egy utat A-ból B-be?