• Kaadi
    #34
    Ha a cluster-t jobban akarod magyarosítani mint a kluszter, akkor írj szerver-fürtöket, vagy kiszolgáló-fürtöket. Lényegtelen... ugyanarról beszélünk: sok számítógép (erős procikkal és sok memóriával) dolgozik megosztott feladatokon.

    Kérdés a 64bitet éltetőkhöz: ha a kiterjesztés 4GB RAM alatt is hoz előnyt, akkor a MS és az Apple miért 8-16-32 GB RAM-al szerelt munkaállomásokon tartott bemutatót? Válasz: ők is tudták hogy desktop platformon minimális különbséggel senkit nem győznek meg, ezzel szemben csak kritikát fognak kapni.

    Amúgy a desktop gépek max 4GB-ot tudnak fogadni - 4 modulnak van hely az alaplapon -(és nem nagyon lehet kapni 2GB-os DDR/DDR2 memóriát). A 8 modulos alaplapok már speciális ECC RAM-ot esznek, ezekből már van 2 és 4 GBos változat.

    Statisztika: még a fanatikus játékosoknak is csak kis hányada tesz a gépébe 2GB-nál több memóriát. A legtöbb gép még mindig a 512MB-1GB-al kerül eladásra. A gamerek pusztán 0,7%-a építi gépét maximálisra.

    64 bites optimalizált alkalmazások: Adobe CS3, Windows Media Encoder, AutoCAD, stb... nem igazán az átlagfelhasználó játékszerei. Nem kell összetéveszteni azokat a progikat amik futnak 64 biten azokkal amelyek ki is használják azt. Egyébként a játékok nagy részét inkább patchelgetik (hogy egyáltalán működjenek) mint optimalizálják 64bitre.