• kvp
    #22
    "egyetértek, de sajna akkor a windóz nem egy solaris 12, mert bizony egy magon megakad a legbivalyabb gép is néha. mióta kétmagos gépem van azóta viszont nincs programra várásból eredő homokóra, csak olyan amikor a winyóra kell várni. azt viszont ritkán jelzi homokórával, szóval nálam nagyon bejött a dualcore. ezért mertem azt mondani, hogy egy szimpla irodai vagy netre használt gépbe jó megoldás lehet egy ilyen celeron."

    Mint emlitettem, a dualcore csak addig jo, amig egy program csak 1 szalon fut. Tobbszalu programok ugyanugy megeszik a procit. Egyebkent megfeleloen beallitott windows xp eseten meg egy lassu gepen (pl 350Mhz-es PII) sem jon be a homokora, csak lelassul a gep (de attol meg mukodik). A ket mag csak egy hardveres limit, arra hogy egy program se mehessen 50% fole. Ezt windows-ban is be lehet allitani a scheduler registry ertekeinek a piszkalasaval. Ezzel gyakorlatilag meg lehet felezni egy egymagos procit is. Persze minek, ha a 80%-os max jobb eredmenyt hoz azonos teljesitmeny mellett, mert ha csak egy program fut, akkor a dupla orajel 50%-a lenne egyenlo a ket mag egyikenek 100%-aval. (a hivatalosan elerheto gui-s felulet w2k3-tol van jelen, windows system resource manager neven, bar a winnt4-es mar kezelte ezeket, csak nem volt ra felhasznaloi felulet de vannak kulso freeware programok) Ha valaki felrak egy erre szolgalo programot es beallitja az idoziteseket, akkor onnantol fogva a windows-a soha nem hozza elo a homokorat, csak akkor ha egy program miatt zarolva van a teljes desktop.

    Egyebkent a 8000Ft koruli core2-es celeron-ok szerintem nem tunnek olyan rossz uzletnek, leginkabb a 64 bites uzemmod miatt. En reszemrol egy celeron core2 solo-ban is ki tudnek egyezni (olyan 25-35 Wattos fogyasztassal), viszont fontos lenne hogy ismerje a 64 bites modot. (igen, ezekre nem kellene aktiv hutes sem)