• bvalek2
    Írtad a Népszabadságról: "nem igazán vettem észre benne hogy húzna bármelyik párt felé is", illetve "Ilyen jó áron normális, hiteles írásokat publikáló újságot nem találni"

Ne haragudj, de ha nem tudod hogy kié az újság, amire előfizetsz, akkor a fenti állításaid sem tűnnek megalapozottnak. Főleg annak fényében, hogy választások idején Teller-levelet hamisítottak, hogy ezzel a csalással segítsék az MSZP-t. Ami azt illeti, a Népszabadság, és a baloldali lapok nagy része évek óta veszteséges. Propagandacélból tartják fenn őket, ez a tény is kétségessé teszi az ottani újságírók motivációját. Jobboldalon kevés lap van, de sok szavazó, ezért a Magyar Nemzet és társai nyereségesek.

Viszont a jobboldaliaknak nem tesz jót, ha csak jobboldali sajtóterméket olvasnak, ahogy a baloldaliaknak sem, ha csak baloldalit. A jó propaganda bárkit becsaphat, rossz hozzáállás az, hogy "csupa buta között élek, de bezzeg én tudom az igazat", nem igaz, nem tudhatom. Utána kell nézni minden hírnek, több forrásból, és ellenőrizni kell a források tulajdonosait is.

Jótanács: ha olvasol valamit, ellenőrizd, hogy igaz-e vagy hamis. Ha nem tudod eldönteni, hagy figyelmen kívül. Ne hagyd hogy befolyásoljon, akkor sem, ha hihetőnek tartod, mert lehet hogy visszaélnek a prekoncepcióiddal.