• droid2
    #75
    WIKIPEDIÁRÓL :

    Fejlődés útja:

    ...1972-ben megszületett az első e-mail program. 1974-ben jelent meg először az „Internet” kifejezés, egy a TCP protokollról szóló tanulmányban. 1983-ban, azután, hogy az addig szigorúan ellenőrzött az ARPANET-ből MILNET (Military Network) néven leválasztották a hadászati szegmenst, megszületett a mai fogalmaink szerinti Internet. 1988 pedig az első internetes féregvírus-járvány (worm) éve volt...


    Tehát 1983-2007-ig 24 év alatt 3 millióan használják itthon a netet. Tudom, hogy a nyolcvanas években erre gyakorlatilag nem volt fizikai lehetőség, de akik itthon akkoriban megfertőződtek mondjuk a C64-el vagy ZX Spectrummal, azok adják a mostani net használók bázisát. (Emléxik még valaki a BBS-re ? :)) Ezeket az embereket érdekli a net, a saját jól felfogott érdekükben használják. Mostantól még 2 millió ember kell, hogy elérjük összesen az 5 milliót. Ezeket az embereket nagyon nehéz bekapcsolni, mert egyáltalán nem érdekli őket és nincsenek rákényszerítve.

    Jelen esetben azért luxuscikk a net (nem nem az ára miatt) mert bőven elvagy nélküle ha nem érdekel nem használod, nem keletkezik belőle semmilyen anyagi hátrányod. Ha ezen nem változtatunk (és nem lesz kikerülhetetlen a használata) fogadásom van rá, hogy legalább még a másik 25 év mire még 3 millió ember bekapcsolódik. Ha viszont kötelező lenne használni mert más offline lehetőséged nem lenne akkor pillanatokon belül akár 5-6-7 év alatt könnyen elérhetnénk a 70-80-90%-os penetrációt is.

    Ez van, egyre nagyobb a meggyőződésem, ha eredményt akarunk elérni mindenképpen kötelező kell, hogy legyen.