yann#35
1.
elhiheted, tisztában vagyok a szinhasználattal, színkeveréssel, különben mást hoztam volna fel. egyszerű _gyakorlati_ példa volt. majd mondj egy olyan festékmárkát amivel összejön ez az ideális keverés amiről te beszélsz. (megsúgom a valóságban nincsenek ennyire tökéletes festékárnyalatok)
mindenestere ennyi szócséplést ez a kis példa nem ér meg. belekötni bármibe bele lehet. kérdés h van-e értelme...
2.
ezt is félre lőtted: mérnök vagyok. az anyavállalatom ráadásul amerikai, úgyhogy pontosan tudom milyen más mértékrendszerben, más szabványokkal dolgozni. de elég szar lennék, ha ez ilyen nagy gondot okozna mint amilyennek beállítod.
mindenestre az valahogy nagyobb "rossz"-nak ítélem meg hogy eltűnik egy néptánc, népzene vagy valami eldugott, sokak számára ismeretlen népszokás
mint h a francba, mm helyett collal kell számolnom...
3.
ezt sem sikerült megértened. én azt a végső állapotot írtam le amit az első hozzászóló vázolt fel. a globalizáció végeredményét. amikor már mindenhol ugyanazok a szokások, értékek. de elég szomorú, hogy már a jelenben is félig meddig megállja a helyét amit mondtam. igen ma _még_ vannak ilyen kisvendéglők, na de meddig? mennyi esélyük van a multikkal szemben? olyan árversenybe kényszerítik őket amit nem tudnak tartani.
4.
megnézném ki az aki kiröhögi ezt a véleményt, de te tudod. biztos neked van igazad. a rohadt terroristák meg frányamód elrejtették azokat a csúnya vegyifegyvereket ugye. ja és amerika azért támadta meg irakot, mert más a kultúrája. pfff.
5.
épp csak azt nem sikerült felfognod, h az utolsó pontban nem konkrét országokról írtam hanem egy gondolkodásmódról, mentalitásról...