• cptkilljoy
    #28
    Tetézem a BAJ-t? Na mesélj már kicsi Kemuri, milyen bajt tetézek? Idejössz és az arcomba nyomsz egy gennyes pattanást a nyelvedről? Vagy hívod a géppuska lábú barátnődet? :D
    Egyébként meg ha az IMDB-t (a maga totálisan "objektív" módján) vagy a Casablanca-t a primitív dolgok közé sorolod, akkor beszélgethetnénk arról, hogy kinek nincs agya a filmekhez. A Casablancával én csak azt akartam jelezni (és ezek szerint ez az üzenet nem jutott el a te filmhez oly annyira értő agyadhoz), hogy rengeteg olyan filmtípus és konkrét film is van, ami messze érdemesebb lenne egy TISZTELGÉSRE, csak ez a két rendezőzseni, akik néha tényleg le tudnak tenni egy-két igazi újítást az asztalra nem véletlenül nem a grandiózus maffia filmek vagy a komoly témák felé fordulnak. Én pl. szívesen látnék egy olyan tisztelgést, ami a 40-es, 50-es évek film noirjai és kémfilmjei előtt tiszteleg. Lenne is erre megfelelő rendező a mai piacon is, de szerintem sem QT, sem RR nem felelne meg egy ilyen stílusú filmhez. Márpedig egy jó rendező mindent meg tud rendezni, nemcsak egy stílust. (Jó példa erre William Wyler, akinek a neve gondolom szintén semmit sem mond neked, aki utolsó filjei közt olyan homlokegyenest különböző filmeket dirigált tökéletesen, mint a Ben Hur és a Funny Girl.)

    Az utolsó bekezdésemet egyáltalán nem irónikusnak szántam, ezt mint tényt állapítottam meg. Ugyanúgy kult lesz a Terrorbolygó is, mint ahogy kult lett rengeteg más film is. Nézd csak pl. Kusturica - már ha mond valamit ez a név a Macskajajon kívül - jópár filmjét, amitől az emberek egy jó része hupililát bír hányni. Ott van pl. az Arizónai álmodozók, ami pl. Johnny Depp pályafutásának legkevésbé sikeres darabja volt a maga 106.000$-os össz amerikai bevételével és mégis 7.2-re értékelték az IMDB-n.
    Az irónikus része talán csak az volt, hogy egy ilyen kifinomult és filmekben ennyire jártas és hozzáértő ember, mint te (gondolom épp a filmesztéta szak utolsó évét végzed a Filmművészetin), hogy a p...ába kezdi azzal a mondandóját, hogy egy vele egyet nem értő embert leparasztoz?

    Winnie!
    A Faculty tényleg nem egy rossz film, az még a lejtő teteje volt :) Viszont a Kémkölykök technikai megvalósításai, még akkor is ha gyerekfilmek... (Egyébként meg van egy 9 éves lányom, így nem maradhatnak ki az ilyenek sem.)