VHS hangot DVD-re
  • ProGabe #14
    nehogy avi-ba kódold!!!

    figy:decrypterrrel lehúzod a filmet a lemezről.ott lesz egy jócsomó vob,ifo,és ezekhez ugye bup.de ez most lényegtelen :)
    na,ezek után leszeded a PGCDemux-ot,amiben kiválasztod a film vts-ét(ált. a vts01-ben van a film,demux írja hány óra,perc,így értelem szerűen ki tudod választani) és demuxolod,de arra figyelj,hogy bejelöld azt,hogy a videót is muxolja ki!
    hangot megcsinálod,mégpedig úgy,hogy goldwave-vel/soundforge-al megnyitod a DVD-n lévő eredetit és a gépre varázsolt VHS-ét,amit FFMPEG-gel/besweet-tel DVD kompatibilissé teszel!!! és szinkronba hozod a kettőt(na ezzel még én sem szenvedtem).
    miután kész,leszeded a MUXMAN-t,és ott összemuxolod a már demuxolt anyagot,csak ugye pluszban hozzácsapod a magyar hangot is!file->chapter-nél hozzá kell adni a demuxoláskor kapott chapter.txt-t!!
    ezek után PGC-Edittel beinportálod a menüt :P na jó,elég annyi,hogy átmásolod a menü fájljait a muxolt anyaghoz.PGC-Editben dupla-klikk a film-en(majd meglátod hogy melyikre kell) és ott az Audio VOB's strems-nél ha nincs ott,neked kell beállítanod a magyart.konkrétan:ha az eredetin csak angol van,akkor neked hozzá kell adnod a következő stream-et(csak rákkatt a köv. none-ra és ott beállítod az 1-et),ha több hang volt,mondjuk 2,de te ügyesen,okosan a második helyére tetted a magyart,akkor csak nyomj egy ctrl+a-t és ott állítsd át hu-ra amit kell(majd meglátod)
    ugyebár lehetne photosoppolni a menüt,leegyszerűsíteni a szerkezetét,stbstb.gondolom ennyire nem akarsz belemélyedni a dolgokba

    tudom,ez így most eléggé(rohadtul :) bonyolultnak tűnhet,de nem az!tipikusan az "elsőre kicsit körülményes,a többi 1000-nél ugyanolyan" típusú dolog ez.főleg ha átnyálazod a bennydog-ot!