• bvalek2
    #23
    Szerintem igazad is van, meg nem is. Mint termék, az MS Office sokkal többet tud mint az OpenOffice.org, mert már rég jóval többet tud, mint adatokat rögzíteni, lassan egy egész céget lehet menedzselni vele. Egyetértünk abban, hogy ezen a téren az OOo a "közelébe sincs".

    Viszont kisfelhasználói szinten (pár száz millió felhasználó "csupán"), az adatrögzítésen van a lényeg, szövegszerkesztés, táblázatkezelés, diagramok, prezentációk, stb. Ezekre az OOo megfelelően funkciógazdag, és a piacvezető MS Office fájlformátumait gond nélkül írja-olvassa, meg még néhány olyat is, amit az MS-é nem.

    Tehát az OOo egy szűkebb piaci szegmenst céloz meg, és ez szándékos. Annak idején a StarOffice olyan széleskörű termék volt, mint az MS Office, aztán üzleti okokból a szűkítés mellett döntöttek, szerintem helyesen, hiszen jót tett a termék népszerűségének, szépen terjed (szebben mint a Linux ;) ).

    Ami az OOo (2.2) sebességét illeti, gondolom nem győzlek meg, ha azt mondom, hogy a céges laptopomon gyorsabb mint az MS Office (2003-as). Az otthoni gépemen is ez a helyzet.