• Epikurosz
    #28
    Hát, akkor hasogassuk a szőrszálat, ha neked egy macskáéval egyenértékű fantáziád sincs, és semmit nemtudsz hozzáadni egy gon dolathoz, csak kötözködni.

    "logikus, hogy ha már kifejlesztettek szkafandert, akkor azt is megoldották, hogy a szárazföldön közlekedjenek vele/benne."
    Persze, logikus, de nem biztos, hogy végtagjaik alkalmasak a szárazföldi közlekedésre, mert lételemük a víz. Persze, megfelelő technikai háttérrel ez sem akadály, hisz mi is mozgunk a vízben, pld.


    "Ezt most hogyan számoltad ki nekem rejtély."
    Nekem az a rejtély, hogy egyesek itt képtelenek kreatívan gondolkodni, és ez nagyon szomorú.
    Ok, feladom, nem fogunk kezet, de még lábat sem az intelligens polipokkal.

    "A civilizáció nem kötődik feltétlenül a technológiához. Mi emberek is jócskán értelmesek voltunk már jóval a kohászat előtt. Eddig a pontig tehát nincs jelentős különbség a vízi vagy szárazföldi környezet között. Az értelem kialakulásából pedig szvsz már automatikusan adódik valamiféle civilizáció kialakulása akár képesek magasabb szintű technológiák használatára, akár nem."

    Rendben. Akkor hagyjuk is a francba ET keresését, hisz itt vannak nekünk a delfinek, amelyek ugye értelmesek, de még náluk is intelleigensebbek a kutyák, ezt Csányi Vilmos bácsi is emgmondta, úgyhogy sétáltassuk őket, és ne is foglalkozzunk ET-vel.