• L3zl13
    #27
    Megjegyzem, néha nagyon hülye ötleteid vannak.

    "Ha egy ilyen idegen űrhajó látogatna a Földre, annak utasai soha nem léphetnének a szárazföldre, legfeljebb a tengerben tudnánk velük kezet fogni úgy, hogy mindkét fél szkafanderben van."
    Szerintem viszont teljesen logikus, hogy ha már kifejlesztettek szkafandert, akkor azt is megoldották, hogy a szárazföldön közlekedjenek vele/benne.

    "Ha az értelmes polipoknak nyolc karuk lenne, akkor a kézfogás részükről akár szimultán is lehetne, egyszerre négy emberrel tudnának kezet rázni, feltéve, hogy nem akarnák a lábunkat is megsimogatni. :-)"
    Ezt most hogyan számoltad ki nekem rejtély. A polipoknak ugyan 8 karja van, de ennyi erővel mondhatnánk azt is, hogy 8 lábuk. Akkor meg egy emberrel sem foghatnának kezet. Csak azért mert formailag és funkcionálisan nincs különbség a végtagjaik között, még nem jelenti azt, hogy egy adott pillanatban mindet ugyanarra használják. Illetve más szervek (pl szemek) elhelyezkedésének függvényében egyátalán nem biztos, hogy ezek a karok egyenrangúak egymással.
    Neked hiába volna plusz kezed a hátadon, nem valószínű, hogy valakinek háttal akarnál kezet fogni.

    "Persze, az is érdekes kérdés, hogy a civilizió miért nem a vízben jelent meg, és megjelenhet-e másik bolygón a vízben..."
    A civilizáció nem kötődik feltétlenül a technológiához. Mi emberek is jócskán értelmesek voltunk már jóval a kohászat előtt. Eddig a pontig tehát nincs jelentős különbség a vízi vagy szárazföldi környezet között. Az értelem kialakulásából pedig szvsz már automatikusan adódik valamiféle civilizáció kialakulása akár képesek magasabb szintű technológiák használatára, akár nem.