• halgatyó
    Végre valami pozitív fejlemény. Én szeretem a számítógépeket, de NEM a szavazásra valók!

A cikkbeli eset -- külső személyek általi manipulálás -- szerintem csak a kisebbik veszély. Nagy tömegű hamisításra egy-két egyetemista nem alkalmas.

Az igazi veszélyt azok jelentik, akik magát a rendszert létrehozták és üzemeltetik! Vagyis a háttérből dirigáló péneszsákok, akik a "politikusok" jelzővel cimkézett szinészeket, a rendőrséget, az "igazság"szolgáltatást, az informatikusokat, a teremőröket, a riasztó-gyártókat és beszerelőket a kezükben tartják.
    Egy számítógépes rendszerben túlságosan könnyen hoznak ki olyan eredményt, amilyet csak akarnak. UTÓLAGOS ELLENŐRIZHETŐSÉG TELJES KIZÁRÁSÁVAL, arra ugyanis ekkor még elvi lehetőség sincs.
    Egy papír alapú szavazórendsszert sokszorta nehezebb nagytömegben félrehamisítani, ezért továbbra is kénytelenek a hagyomásnyos módszerrel csalni: a sajtó útján totálisan lehülyített szavazóállatok millióinak felhasználásával.

Ez költségesebb és nehézkesebb módszer az irányító pénzeszsákok számára, és így a végtelen mohóságukat is vissza kell fogják egy kicsit. Csak apróbb lépésekben, lassabban etetik meg velünk a sz@rt, mert őrizniük kell a látszat látszatát...