Celeborn#10
Na, azért az 500'000 kicsit durva. Tudtommal a természetben is a legnagyobb előforduló kontraszt is 200'000:1, és a szem ebből 10'000 arány érzékelésére képes. Egyébként a plazmák is ennyit tudnak. Ezzel szemben viszont a digitális fényképezőgépek csak 2'000:1 arány rögzítésére képesek. Ezért van az, hogy ha nappal szembe fotózol, akkor vagy jó lesz a táj, de a felhők, ami mögül süt a nap egy kiégett folt lesz, vagy jók lesznek a felhők, de a tájból nem látni semmit. És az LCD-k is ilyen 2000:1 arányokat tudnak (a legjobbak), bár már vannak ilyen dinamikus elnevezésű valamik, amiről szerintem nem is érdemes beszélni, mert köze nincs a valódi kontraszthoz (amit úgy kapunk meg hogy a monitor fehér fényének erejét elosztunk a fekete fényének erejével). Egyébiránt az OLED pedig nyújtja ugyanazt a 10'000:1 arányt, mint a plazma, és mindezt a ms töredékének megfelelő válaszidővel, ahogy ezt korábban írta scorpeeon. Egyébként már én is évekkel ezelőtt olvastam az első 17"-os monitor prototípusról, és azóta is húztam a CRT cserét, dehát még nem jött el, így most egy LCD-vel húzom, dehát a CRT-hez képest ez visszaesés (Samsung 971p). Szóval hajrá! OLED-et a népnek!