Gerincműtét - Volt már valakinek?
 • Toby0320
  #77
  Sziasztok! Ahogy olvasgattam látom senki nincs pontosan tisztában milyen is ez a gerincműtét.Úgyhogy inkább elmondom. Először is engem 2 éve műtöttek Pécsen Illés prof szal értem a helyzetet (ja és 70 fokos gerincferdülésem volt)
  Amit tisztázni kell hogy ilyet csakis altatásban csinálnak (és mivel a gerinc elég veszélyes terület idegek meg minden ilyen ezért a műtét közben majd felkeltik az embert de ez csak pár perc és soha nem fogsz rá emlékezni.erre azért van szükség hogy megnézzék hogy nem tudod e mozgatni a lábaidat mivel akkor még ezen tudnak korrigálni) és a műtét 2 órás.A műtét lényege annyi hogy ahol a görbület ferdülés nevezzük aminek akarjuk van oda becsavaroznak a csigolyákba pár csavart és egyenes öö..rúdakkal próbálják minél egyenesebbre visszahúzni a gerincet.Röveiden így tudom elmondani, amit én leszűrtem a röntgen felvételből.
  JA amúgy kórházban egy hét, utána meg otthon tovább legalább 4 hét amíg rendbe jön az ember.Ja és a műtét utáni harmadik napon általában fel lehet kelni és utána mászkálni szóval nincs ilyen hogy egész nap az ágyban kell feküdni.
  Amúgy meg nem kell az orvosokat meg a nővéreket pénzelni mivel nekik az a dolguk hogy figyeljenek rád persze mindenki ad egy bizonyos összeget általában de ez nem azt jelenti hogyha nem adsz akkor leszarnak (pécsen legalábbis én nem tapasztaltam ilyet).
  Röviden ennyi