• Epikurosz
    #30
    Nem ilyen egyszerű.
    Űrhajót gyakorlatilag csak állam tudna feljuttatni, és persze az űrturistáskodó cégek, amelyek állami engedéllyel müxenek.
    A légtér annyira figyelve van, hogy nem lehet ott csak úgy cikázni.

    Akik ilyen téren labdába (rakétába) rughatnának: Észak-Korea, Szíria, Irán és még biztos van 1-2.

    Nos, ÉK megpróbált interkontinentális rakétákat kifejleszteni, amely az űrhajóépítést megelőző utolsó fázis, de nem sok sikerrel. A híradások csak annyit közölnek, hogy a volt olyan rakéta, amely elérte Alaszka partjait, és ott darabokra hullt, majd az utóbbi időben már olyan idők kezdtek érkezni, hogy a komcsi ország rakétája 2-3 ezer km megtétele után az óceán felett megsemmisült. Mi a manó? Csak nem fejlődött vissza az ék-i rakétatechnológia?

    A frankó az, hogy az amcsik rájuk álltak, és gyakorlatilag a Csendes-óceán közepéig jutnak el a phenjáni rakéták, és ott bimm-bumm, majd leesnek. Arra viszont elegendők lennének, hogy Japánt, nem beszélve Dél-Koreáról megcsapják, mert ugye az érzékelő-elhárító rendszer sem tudt annyira prompt lenni (kurva gyorsak tudnak lenni ezek a rakéták, gondolj bele 8-9 perc alatt kint vannak a francban, az űrben).

    Namárost, hogy az amcsik hogyan szedik le az ék-i rakettákat, fogalmam sincs. Lehet szó Japánban szárazföldre telepített rakétalehárító rendszerről, légi járőrökről, anyahajóra vagy tengeralattjáróra telepített rendszerről, vagy ezek kombinációjáról (valószínű), kiegészítve az amcsi partok mentén és mélyen bent a szárazföldön telepített eszközökkel, amelyek működését műholdak hangolják össze (és a műholdakon is lehetnekt elepítve ha nem lézeres Star Trek fegyverek, de elektronikus zavarókütyük már valszeg, mert ráadásul ezeket nem is tiltják a ruszkikkal kötött egyezmények -- jól mondom?)

    Na, szóval, így állnak a dolgok.

    Az iráni ambíciókkal meg az a helyzet, hogy Izraeltől épp határeset távolságra vannak, úgyhogy tudnának talán pottyantani valamit, bár a zsidó állam rakétaelhárító rendszerét folyamatosan fejleszti, és van amcsi segítség, plusz már nekik is van kémműholdjuk.