• NessieGraf
  #14
  Tökéletesen igazad van. Ennyi embert nem lehet kielemezni.

  A céges mindenttudás: Még az Uniós Cégbíróság is tudja, mit vallottál be, ha egyáltalán.

  Ha mint cég bárhol domaint regisztrálsz, tárhelyet bérelsz, weboldalt iratsz szerződésed lesz róla. Céges adataiddal. Van ahol a cégbírósági igazolás is kell, tényleg cég vagy, vagy csaló - mert olyan is van. Egy weboldal domainnel, tárhellyel 100.000,- és a csillagos ég között van. A már kész oldal folyamatos tárhelye sincs ingyen. Tudom, mert ezen a területen dolgozom.

  A Google ezzel szemben kínál évi 2.000,- forinttól domaint, és évi 0,- Ft-tól működő weboldalt, amibe a szöveges és grafikus részt kell betölteni.

  Komplett szolgáltatás csomagját 50$/aldomain/év díjért 25BG tárhellyel, folyamatos ügyfélszolgálattal - telefonon is. Ennek van 30 napos ingyenes próbaverziója.

  Ugyanez akkreditált oktatási intézményeknek az alap, jelenleg 4,5GB közötti tárhellyel ingyenes.

  Úgy gondolom ezért a Google is elvárhatja, hogy tudja, kivel szerződött. Az adatok közvetlenül a Google oldaláról valók. Más szolgáltatók kínálatát nézve utána lehet kérdezni adatoknak. Én most láttam: 5 emilcím, 100MB tárhely, 1 évre: 6.990,- Ft. Kaptam ajánlatot évi 9.600,- Ft/aldomain/20MB tárhely.

  Aki most magában azt mondja: nem érdekel, nekem van munkahelyi, meglepődhet, mert:

  1. nem biztos, hogy tudja ki a szolgáltató igazából, mert sokan bérelt tárhelyeket adnak tovább;
  2. jövőre már a munkavégzéshez használt emilcímért, honlapoldalért is fizetnie kell a dolgozónak - APEH tájékoztatás.

  Ha én, mint cég bármilyen munkára szerződést kötök egy másik céggel, be kell kérjem a másik féltől, be kell mutatnom saját részről az érvényes cégbírósági, illetve APEH érvényességi igazolást. Ha a tevékenység bármilyen engedélyhez kötött, az arról szóló igazolást is - mindkét fél részéről.

  Tudok olyan cégről, akiktől az APEH 45.000.000,- Ft ÁFA+bírság összeget azért akar behajtani, mert egy több éve leszerződött alvállalkozójuk nem szerzett meg egy engedélyt, amit újólag találtak ki az őrző-védő tevékenység folytatásához, ők meg nem ellenőrizték le, hogy van-e ilyen engedélyük.

  És egyikünk sem világszintű cég egy terror és kábítószer veszélyeztetett világban. Szerintem felelőtlenséggel vádolhatnánk a Google-t, ha semmilyen ellenőrzéssel működnének a dolgok náluk.

  Valami oka annak is lehet, hogy pl. a Yahoo!-n rendszeresen eljutnak hozzám olyan levelek, amiket csalók küldenek, akik vagy a pénzemet szeretnék megszerezni a bankszámlámról, vagy a személyazonosságomat, ki tudja milyen célból. Hiszen különben miért írnák, hogy menjek Afrikába, saját költségemen, hogy átvehessem az ölembe hullott pénzt. Odamegyek, nekem már mindegy lesz, mire használják nevemet, személyiségemet, adataimat - a halottak keveset beszélnek, éreznek. A Google-ban nem találkoztam ilyennel.

  Úgyhogy maradok továbbra is. Majd sírok, ha itt az ideje, de most inkább örülök, hogy saját anyagi korlátaim ellenére találhatok komfortos megoldást. És egye fene, hogy az APEH boldog legyen: a domainem 2.000,- Ft-ját zsebből fizetem ki.

  Borzasztó vagyok. Csak elárultam, ki az a fizetős csapat. Ugyanis egy kapcsolódó cikk címéből számotokra is egyértelmű lehetne: AMERIKÁBAN még 7 évig nem adóköteles a net...