scnad#58
Erről az előző laposom jut az eszembe. Kb. 3 éve vettem a NoteBook.hu -nál egy Acer 5024WLMi lapost kiterjesztett garival ( 5 év ), plusz M$ progikkal ( kellett a francnak, de nem voltak hajlandók nélküle adni, máshol meg nem lehetett kapni ). Mikor hazaértem, megpróbáltam egy Debian installt, de a lemezen lévőkernel élből kiállt 4040 -es CPU hibával.Ok, a memteste semmi problémát nem írt ki, akkor próbáljunk UHU -t. Az eredmény még 7 másik disztribbel ugyanaz volt ( Error in CPU0 : 4040 ), egy kölcsön XP Pro pedig az install előtt kifagyott. Mikor vissza akartam vinni 3 napon belül ( péntek este vettem, hétfőn vittem ), lekezelően közölték, hogy benzines kocsiba se rakhatok dízelt, nézzem meg a címkét, rajta van ( mint a mostanin is ) hogy "Designed for WindowsXP". Arra pedig, hogy más win se fut rajta, vállukat rántva mondták, hogy de a hozzá adott ( Home ) fut, így nem veszik vissza. A gyártónál ( Acer ) is bepróbálkoztam, de ők hasonlóképp válaszoltak. Végül elpasszoltam ( kihagyva azt az aprócska 4040 -es hibát ) kb ugyanannyiért ( 330e helyett 300 -ért ) egy winuser -nek ( aki azóta hívott, hogy nem megy a Vista, én meg elküldtem a boltba, ott lehet reklamálni ( hisz 5 év az 5 év ) ). Amúgy már másfél éve elvagyok a kis FSC A1667G -vel ( winyesz ( 80 GB > 40 GB ), wifi ( broadcom > atheros ), akku ( 1 órás > 2 órás ) kicserélve ), nem tudom mi a bajotok a Fujitsu -val. Ja itt jegyezném meg, hogy eladó a hozzá adott WXPSP2 Home és az összes vacka ( Nero, Works, PowerDVD, ... ) !