• DarkShadowTF
    Én is Linux-ot használok, és igazán nem értem hogy mit kell ezen vitatozni? Akinek jó a Windows vírusokkal tele az használja azt és szenvedjen ha jól esik neki. (A legfrissebb víruskereső is alig több mint a semmi.) Azt sem értem mi bajuk az embereknek a parancssorral. Talán nem ismerik a billentyűzetet? (Ha nincs meg mind a 10 ujjuk azt elfogadom kifogásnak.) Nem mintha nem lenne grafikus felület, bár igaz hogy nem minden disztró használja ki megfelelően. A driver problémákról meg csak annyit hogy valóban léteznek, de ez sem a Linux hibája, hanem MS-é és a H/W gyártóké. Egyébként van olyan Linux-os progi ami elég sok Win-es progit tud futtatni (wine) és olyan is ami bizonyos Win-es driver-eket is tud használni (ndiswrapper). Nekem SuSE Linux 10-esem van, és a licenszeknek hála az ingyenes verzióból minden multimédiaképességet kiszedtek. Viszont nem volt nagy dolog visszatenni. A Win-es telepítés és a Linux-os fordítás/telepítés közöt csak annyi volt a különbség hogy nekem a parancssort kellett ehhez igénybe vennem. Én nem félek tőle. Aki fél tőle, vagy nem akar ezzel foglalkozni annak az Ubuntu Linux fog bejönni, mert ott elég sok progi van meg csomagban, és szó szerint pár kattintással letölti és telepíti. Na ahhoz képest a Win-es telepítés kimondottan nehézkes. A Linux megnevezés is kevés. Egyes Linux disztrók között van akkora különbség mint a Win 95 és Win XP között, ha nem nagyobb. Nagyon sok Linux disztró van és egy alapján nem lehet véleményt alkotni a Linux-ról általában. Végül, ahogy a boltokban feltelepítik a Linux-ot az tényleg siralmas. A Win-től is elmenne a kedve bárkinek aki nem ért hozzá és semmi driver nem lenne feltelepítve hozzá.