Mikor adsz borravalót? Jár alapból vagy elégedetten, megfelelő szolgáltatás után adod?
  • SötétBarom
    #53
    Bazd.

    Ha egy értékesítő elpasszol neked egy 5 millás verdát, egész kellemes jutalékot kap utána.. Egyik csapattársam a Mercedes szalonban dolgozik, majd kiugrott a bőréből, mikor valaki leadott egy rendelést egy S osztályra.. Szal ő is kap jattot valamilyen úton-módon.. Vendéglátásban alapvetően illik, ha elégedett vagy a szolgáltatással, mivel nagyon sok pincér minimálbéren van, és a jattból él.. /ezzel érik el, hogy jól végezze a munkáját. Ha paraszt, nincs jatt ugye, éhendögleni meg nyilván nem akar./

    Fodrásznak is illik jattot adni, hamár órákat pepecsel kizárólag a te fejeddel (mondjuk a tieddel nem feltétlenül, de egy nőnél már rúghat simán 3 órára), és összehoz valamit ami neked nagyon tetszik.. Ha nem, akkor nyilván nem jár..

    Ahol én sem adok, az a benzinkút. Azonnal ott kezi a kis köcsög, hogy lerohan: tankoljak EVO-t, Vpowert, Carrerat, stb. Utána megpróbálja elhitetni velem, hogy tuti kevés az olaj a kocsiban, után kellene tölteni.. Ott az összes látszólagos kedvesség színtiszta lehúzás.. Olyan is volt már, hogy nem prémium benzint kértem, és pofátlanül telerakták a gépet 290ft-os gázolajjal, én meg pislogok bent a pultnál, hogy mér 15ezer..

    "És ki szerintem olyan sincs akinek jönnek a havi csekkek és egy két ezerrel többet fizet be a gázért, a vízért a villanyért stb vagy akár az internetért."

    Lopásra nyilván nem jattol senki.