Egyrészt ha valakinek megmérik a koleszterinszintjét és magas akkor abból megállapitható hogy kezelés nélkül x éven belül akár a halálát is okozhatja pl szivinfarktus formájában.
Ez dettó. Ha megvizsgálják valaki agyát és erre utaló jeleket találnak akkor abból megállapitható lesz hogy van rá hajlama. Ettől még nem feltétlen lesz pedofil és még ha igen is, nem feltétlen fog ez bármiféle gyakorlati dologra kihatni. De ettől még nem árt ha kezelik akárcsak a koleszterinszintet.
2, Az hogy "beteg" valaki szerintem nem mentesitő körülmény ha van rá kezelés/gyógyszer. Sőt ha nem kezelteti én dupla sullyal számolnám, akárcsak úgy ahogyan külföldön pl drogos befolyásoltság alatt valaki balesetet csinál, akkor az duplán büntetik. Persze magyarországon ebben is ellenpélda mert itt pont az számit enyhitő körülménynek jó példa rá az az énekes fickó csak nem ugrik be a neve...
3, és végül az sem mentség hogy ő úgy született, ugyanugy ahogy az sem mentség ha valaki napi kétszer elájul magától és ezt letagadja az orvosnál mikor a jogsiját csináltatja, majd ez miatt karambolozik
Szóval ha ezt ki tudnánk mutatni szerintem mindenki csak jól járna, mert aki érzi a hajlamot elmegy dokihoz megvizsgáltatja magát, és ha úgy tünik hogy hajlamos akkor kap rá kezelést és ennyi.