• BlackRose
    "Te nem tartod be a törvényt? Mert hogy az nagyon is megköti a kezed, az hótziher." úgy mint te is és mindenki más is naponta ki tudja mennyi törvényt és előírást szegünk meg, hiszen a törvénykönyvek és jogszabályokat legtöbb esetben még a jogászok sem értik, de még ha tegyük fel egyértelműek is, akkor sem tudhatsz 77 millió törvényt, bekezdést és határozatot 100% betartani, főleg ha nem is tudod, hogy léteznek. Viszont egy valami erkölcsi viselkedésre van szükség, éégem pl. nem érdekel, hogy a törvény mit mond erkölcsi dolgokban, ha tiltja ha nem én akkor sem lopok, nem hazudok és nem bántalmazok senkit. Szerintem ez a legfontosabb. Ma beszélgettem egy brit pasival (együtt dolgozunk) és pl. útálja a saját országát és elmondta, hogy miért, aztán átküldött vagy egy tucat BBC linket, amit most szedett össze pár perc allatt... pl. rablók betörtek a házba, és a tulajdonos az egyiket agyonlőtte, még most is börtönben van, a másik rabló viszont szabadlábon, másik eset, egy autólopás folyamatban, a tulajdonos baseballütővel lement, hogy megakadályozza a lopást, erre a rabló leszúrta, és felszabadították mert "önvédelemnek" nyilvánították mert a tulajdonosnál baseballütő volt, és egy csomó hasonló sőt még abszurdabb eset, azt mondja napról napra történnek ilyen dolgok, az ügyvédek megtalálják a "lyukakat" a törvényben stb. és a rabló-gyilkosok vagy szabadlábon vannak vagy nevetséges bűntetést kapnak... szóval nem tudom amikor egy angol rüheli az országát és elmondja miért (különben a pasi nagyon OK ember), akkor már elég baj van szerintem... és ez nem Zimbabwe, nem Columbia, nem Szomália hanem az EU-ról van szó.