assdf#41
Egy kis matematika... Én magyarországról beszéltem. Egyáltalán nem vicces szerintem hogy felveszel pl. 3 millió hitelt és 4.5 milliót fizetsz vissza.
Ugyanakkor ha beteszel a bankba 3 milliót, akkor 4-5% a kamat, azaz 3 millió 150 zer forintot kapsz vissza...
Vagy hogy bemész a bankba hitelt felvenni mondjuk 1 milliót autó vásárláshoz, és mindjárt 150 ezer forintot elkérnek hitelbecslésért ügyintézésért stb...
Másik:
nagyobb autó nem fogyaszt annyival többet általában. Természetesen most nem a 40 litert evő hammerről beszélek de azért szerintem nem is az az általános hogy tömegével állnak ezek a dugóban akárcsak az x5-ös bmw-k.
Ezek csak elenyészőek a többi általános autóhoz képest. És itt pedig az a helyzet, hogy pl egy 1.4-es opel corsa 1-2 literrel eszik kevesebbet mint egy 1.6-os v. 1.8as open vectra, ami azért kétszer akkora, igy kétszer annyi helyed van, kétszer kényelmesebb távolra utazni vele, jobban elférnek a csomagok, van hely gyerekülésre, a terhes feleséged is be tud még ülni a volán mellé ha muszály stb stb.
Na és akkor arról már végleg ne beszéljünk hogy a régi autók nagyságrendileg jobban szennyezik a környezetet mint az újak, többet is esznek mint a régiek, és akkor mit látsz ha autót szeretnél venni? Azt hogy régi autóra kevesebb adót kell fizeti...
Na pl ezt kéne először rendbe tenni és utánna beszélni környezetvédelemről.
ui:azt a rengeteg pénzt amit az autósok kifizetnek adó formájában (súlyadó,reg dij,zöldkárya,üzemanyagadó (ugye a 280 forintból 180 forint adó) stb) azt miért nem költik környezetvédelemre? Mert hogy az utakra nem költik az hotziher, felénk olyan utak vannak hogy lassan traktorral kell közlekedni na az lesz csak igazán környezetszennyező